Ν. Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται

«Οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να αυξηθούν και να συγκλίνουν με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης.

Από το Θεαγένειο άρχισε την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, και τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλο, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ράνια Θρασκιά, ο κ. Παππάς μετέβη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και συναντήθηκε τόσο με το σωματείο των εργαζομένων όσο και με τη διοίκηση του νοσοκομείου. «Καλούμε τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις σε κοινό μέτωπο για μία μεγάλη αλλαγή με επίκεντρο τη διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», διεμήνυσε σχετικώς.

Στη διάρκεια της συζήτησης του κ. Παππά με τους εργαζόμενους, αφού παρουσιάστηκαν το σπουδαίο έργο και η συμβολή των λειτουργών Υγείας, συζητήθηκαν τα προβλήματα των εγκαταστάσεων, αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς ένας νοσηλευτής αναγκάζεται να καλύπτει τρεις θέσεις.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τη διάλυση της διοικητικής υπηρεσίας, όπως είπαν, και την παραχώρηση λειτουργιών σε ιδιώτες εργολάβους, μια επιλογή που αυξάνει κατά πολύ το κόστος. Οι εργαζόμενοι δεν παρέλειψαν ν’ αναφερθούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι οι πενιχρές αυξήσεις δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ούτε ανακόπτουν τη διαρροή του προσωπικού από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

«Κλιμακωτή απομείωση και κατάρρευση του ΕΣΥ»

«Γίναμε κι εμείς κοινωνοί, για άλλη μία φορά, των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτό το νοσοκομείο, το οποίο έχει συσσωρευμένη πείρα, προσωπικό που δουλεύει με αυταπάρνηση και ανθρώπους, οι οποίοι αυτό που κάνουν δεν το κάνουν για τα χρήματα. Η διαφορά που μπορεί να δει ο ελληνικός λαός είναι εμφανής», ανέφερε επίσης ο Νίκος Παππάς.

«Ο ελληνικός λαός βιώνει την κλιμακωτή απομείωση και κατάρρευση του ΕΣΥ. Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε τις μεγάλες ελλείψεις και τα μεγάλα ζητούμενα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο σύστημα, όταν ο κ. Μητσοτάκης το απαξιώνει και στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται με τους λειτουργούς Υγείας», συμπλήρωσε.

«Η κοινωνία μας πρέπει να κάνει μεγάλες επιλογές. Ή θα στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, να το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους ή θα το κάνουμε και αυτό μία πρώτη ύλη προς εμπορευματοποίηση, προς ιδιωτικοποίηση. Η κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής. Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στην Ευρώπη. Το μοντέλο ‘ακριβό φάρμακο, ακριβή διάγνωση και κακοπληρωμένος λειτουργός Υγείας πρέπει να αλλάξει’.

Οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να αυξηθούν και να συγκλίνουν με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πράγματα αυτονόητα, πράγματα στα οποία καλούμε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμπτύξουν ένα μέτωπο για μια μεγάλη αλλαγή που στο κέντρο της θα έχει τη διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.