Θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, μετά και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί τις τελευταίες ώρες η Γερμανία, παρουσίασε μεταξύ άλλων η υποψήφια για την ηγεσία του ΠαΣοΚ Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας σε ένα θερμό και πολυπληθές ακροατήριο στη Ρόδο. Ένα νησί που βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης.

«Είναι πολύ φανερό ότι τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν οι ροές προσφύγων και προς τα Δωδεκάνησα, μπορεί κανείς να το δει εύκολα μέσα στην πόλη της Ρόδου. Η φύλαξη των συνόρων μας είναι πρώτη προτεραιότητα αν δει κανείς τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που αφορά τόσο τις επιμέρους χώρες όσο και συνολικά τη συνοχή της ευρωπαϊκής ένωσης. Η απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα χερσαία της σύνορα από τη προσεχή Δευτέρα και για έξι μήνες, είναι μια κατάφωρη καταπάτηση της συνθήκης του Σένγκεν. Χώρες πύλες όπως η Ελλάδα αλλά και χώρες υποδοχής στη κεντρική Ευρώπη οφείλουν να συνεργαστούν με τήρηση των συνθηκών και αλληλεγγύη. Αλλιώς η Ευρώπη κινδυνεύει με εσωτερικές επικίνδυνες συγκρούσεις. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί αυτήν την αυθαίρετη απόφαση της Γερμανίας την οποία θα πρέπει να προσβάλει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο» υπογράμμισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στο νησί της Ρόδου η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφτηκε μαζι με τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠαΣοΚ-ΚΙΝ.ΑΛ κ.Γιώργο Νικητιάδη τη Στρατιωτική Μεραρχία Ρόδου.

Αφού επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που έχει η Ρόδος ως ένας κατεξοχήν διεθνής τουριστικός προορισμός, τόνισε και την μεγάλη αμυντική σημασία του νησιού ως μια ασπίδα στα σύνορα της χώρας.«Δεν εφησυχάζουμε, διαρκώς επαγρυπνούμε. Παρά την μείωση των εντάσεων, δεν είμαστε αφελείς, η Τουρκία παραμένει αναθεωρητική δύναμη. Κρατάμε την επικοινωνία, θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη αλλά δεν διαπραγματευόμαστε κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όλοι οι Έλληνες, λαός και πολιτική ηγεσία, περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη τις Ένοπλες Δυνάμεις, στηρίζουμε την ενδυνάμωση τους και στηριζόμαστε στην αποτρεπτική τους δυνατότητα.»