Ο Γιώργος Φωκιανός, δημοσιογράφος και μέλος της ερευνητικής ομάδας Zoom στο Βήμα, Zoom στα Νέα, εξηγεί στον Γιάννη Θ. Διαμαντή πώς ορισμένα προϊόντα του αγροτικού τομέα κινδυνεύουν να αφανιστούν εξαιτίας της λειψυδρίας.
Ποια τα λάθη που έγιναν και ποιοι οι τρόποι αντιμετώπισης από εδώ και πέρα;
Μεταξύ άλλων στο επεισόδιο του podcast με τίτλο «Πώς η λειψυδρία επηρεάζει το πιάτο μας» θα ακούσετε:
- 1:00 Η επάρκεια του νερού στη χώρα αυτή την περίοδο
- 1:43 Ο κίνδυνος εξαφάνισης προϊόντων του αγροτικού τομέα εξαιτίας της λειψυδρίας
- 2:21 Πώς επηρεάζει η υφαλμύρωση τις καλλιέργειες
- 3:10 Ποια είναι τα τρόφιμα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν
- 5:50 Οι συνέπειες της αδράνειας των αρμοδίων αρχών στην ελληνική γεωργία
- 6:28 Τι είναι η στάγδην άρδευση και γιατί χαρακτηρίζεται ως η μορφή άρδευσης του μέλλοντος
Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο Spotify και Apple Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια.