5 το πρωί: Οριστικά έκπτωτος ο Κασσελάκης – Ελεύθερος ο Λύτρας – Εξισώνονται οι τρίτεκνοι με τους πολύτεκνους

Με συντριπτική πλειοψηφία (17-1-1) κήρυξε οριστικά έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτη συνεδρίαση της, επικυρώνοντας την απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την περασμένη Κυριακή.

1

Οριστικά έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης

2

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερή η ΝΔ, καθαρά δεύτερο το ΠαΣοΚ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Πρώτο σε εκλογική επιρροή το ΠαΣοΚ: Μεγάλη δημοσκόπηση για το MEGA πραγματοποίησε η Metron Analysis στην οποία το κόμμα της στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τη «δεξαμενή» των ψήφων από την οποία θα μπορούσε δυνητικά να αντλήσει ψηφοφόρους συγκεντρώνοντας το 47%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 41%.
  • Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος της ακροδεξιάς: Στην ίδια δημοσκόπηση πρώτο κόμμα στην εκτίμηση ψήφου ήταν η Νέα Δημοκρατία με 29,8%, ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 15,7%, ενώ τρίτη είναι η Ελληνική Λύση με 10,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 5η θέση πίσω και από το ΚΚΕ. Στα αξιοσημείωτα η άνοδος που σημειώνουν τα κόμμα δεξιά από τη ΝΔ.
  • Σταθερή η αποδοκιμασία στην Κυβέρνηση: Την ίδια ώρα οι πολίτες εξακολουθούν να δηλώνουν την απογοήτευσή τους από την Κυβέρνηση, αφού το 68% έχει αρνητική άποψη από το έργο της. Η ακρίβεια συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με την οικονομία να ακολουθεί και την τριάδα να κλείνει η ιατρική περίθαλψη.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Αντιδράσεις για τα «τείχη» που υψώνει η Γερμανία στους μετανάστες - Νέο παραλήρημα Όρμπαν

  • Η γερμανική «στροφή»: Αναταραχή με το μεταναστευτικό επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά την πρόσφατη στροφή της Γερμανίας που μετακυλίει στην ΕΕ και κυρίως στις χώρες υποδοχής μεταναστών, όπως η Ελλάδα, την πίεση που υπάρχει στο εσωτερικό της. Η αλλαγή της στάσης της Γερμανίας στο μεταναστευτικό που ουσιαστικά καταργεί τη συνθήκη Σένγκεν οφείλεται στην πίεση που νιώθει η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας μετά την πρόσφατη επικράτηση της γερμανικής ακροδεξιάς στη Θουριγγία.
  • Οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις: «Υπάρχουν σημεία που πρέπει να διαλευκανθούν για να διευκρινιστεί κατά πόσο οι ανακοινώσεις συνάδουν με το κοινοτικό δίκαιο κάτι που είναι αμφίβολο με βάση τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα» επισημαίνει ευρωπαϊκή πηγή στο ΒΗΜΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν.
  • Το παραλήρημα Όρμπαν: Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία είναι έτοιμη να ασκήσει αγωγή σε βάρος της Κομισιόν ζητώντας της να καλύψει το κόστος που κατέβαλε για να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που η Βουδαπέστη λέει πως της στοίχισε γύρω στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
4

Αποφυλακίστηκε με όρους ο Απόστολος Λύτρας

5

Οι τρίτεκνοι εξισώνονται με τους πολύτεκνους

  • Οι 4 άξονες των νέων μέτρων: Στην εξίσωση πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζονταν πως οι στόχοι του υπουργείου κινούνται σε 4 άξονες: στην επιπρόσθετη χρηματοδότηση, στις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις, λαμβάνοντας υπόψιν και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, στον εξορθολογισμό του σχεδιασμού που αντανακλά τις κοινωνικές και οικονομικές πραγματικότητες, στην πιο δίκαιη κατανομή των πόρων.
  • Τι ισχύει για τα επιδόματα: Οι αλλαγές αφορούν στα 3 μεγαλύτερα προνοιακά επιδόματα βάσει προϋπολογισμού και αριθμού δικαιούχων, με αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης και ενοποίηση της δεύτερης και τρίτης εισοδηματικής κλίμακας του επιδόματος παιδιού σε μία.
  • «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Στην πανελλαδική επέκταση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» αναφέρθηκε η κ. Ζαχαράκη, διευκρινίζοντας πως τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η νέα πράξη για υλοποίηση του προγράμματος σε όλους τους δήμους της χώρας.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.