Η Κάμαλα Χάρις έκανε μία πολύ δυναμική εμφάνιση στο debate, το βράδυ της Τρίτης, καταφέρνοντας να υπερισχύσει έναντι του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Η νυν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε τον εαυτό της σε φαβορί της κούρσας, κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό και στις στοιχηματικές αγορές. Το γεγονός επιβεβαιώνει και το Forbes.

Σύμφωνα με το στοιχηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης των αποδόσεων των εκλογών, το οποίο ενοποιεί τα νούμερα των στοιχημάτων από τέσσερις ξεχωριστές αγορές, οι στοιχηματικές εταιρείες πιστεύουν τώρα ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών έχει 51,8% πιθανότητες νίκης έναντι 46,9% του πρώην προέδρου.

Πρόκειται για μία σημαντική μετατόπιση του βάρους υπέρ της. Οι πιθανότητές της νίκης της δε, αυξήθηκαν κατά περισσότερο από τεσσεράμισι μονάδες τις τελευταίες 24 μονάδες. Αντίστοιχα, οι μονάδες του Τραμπ έπεσαν κατά τέσσερις.

Οι παίκτες των στοιχημάτων στην πλατφόρμα Polymarket, η οποία βασίζεται στην κρυπτογράφηση, πιστεύουν ότι τόσο η Κάμαλα Χάρις, όσο και ο αντίπαλός της έχουν 49% πιθανότητες νίκης. Σημειώνεται ότι στην εν λόγω εταιρεία, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ευνοούσαν σε μεγάλο βαθμό τη νίκη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

Παράλληλα, στο βρετανικό ιστότοπο στοιχημάτων Smarkets, οι παίκτες προβλέπουν ότι η Αντιπρόεδρος έχει τώρα 51,55% πιθανότητες νίκης, από το 47,5% της προηγούμενης εβδομάδας. Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει 46,3% πιθανότητες.

Τέλος, στην Predictlt, η Κάμαλα Χάρις διεύρυνε το προβάδισμά της και έχει τώρα αποδόσεις αξίας 56 σεντς. Οι πιθανότητες αυτές αντιστοιχούν στο 56%. Ο πρώην πρόεδρος συγκεντρώνει τώρα 47 σεντς. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Αντιπρόεδρος σημείωνε σημαντική διαφορά μπροστά έναντι του αντιπάλου της.

Η «έκπληξη» στα στοιχήματα για Χάρις και Τραμπ

Παρά το γεγονός, ότι οι στοιχηματικές πιστεύουν πως οι εκλογές είναι αρκετά κοντά, οι παίκτες συνετά θεωρούν πως νικήτρια στο debate αναδείχθηκε η Κάμαλα Χάρις.

Την ίδια στιγμή, οι παίκτες της Polymarket στοιχηματίζουν ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών έχει 98% πιθανότητες να έχει προβάδισμα στις επόμενες δημοσκοπήσεις μετά το debate.

Το αποτέλεσμα

Πράγματι, όπως φαίνεται η Κάμαλα Χάρις σημείωσε στις εθνικές δημοσκοπήσεις ένα προβάδισμα 2,7%, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον σταθμισμένο μέσο όρο του FiveThirtyEight.

Η απόκλιση

Η Predictlt εν αντιθέσει με άλλες εταιρείες στοιχημάτων,  επιτρέπει τη συμμετοχή μόνο σε κατοίκους των ΗΠΑ που είναι 18 ετών και άνω. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC) πρότεινε την απαγόρευση όλων των στοιχημάτων που σχετίζονται με τις εκλογές των ΗΠΑ.

Η πρόταση του οργανισμού προήλθε μετά από μήνυση στην πλατφόρμα, καθώς προσπάθησε να αποκλείσει την προεδρική κούρσα από τη λήψη στοιχημάτων, ενώ πρωτύτερα έδινε τη δυνατότητα.