Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις στη δίκη της Γαλλίας. Ο Ντομινίκ Πελικό, που δικάζεται γιατί επί 10 χρόνια στρατολογούσε εκατοντάδες άντρες να βιάζουν τη γυναίκα του Ζιζέλ, ενώ την είχε ναρκώσει βαθιά, είχε και μιμητή.

Ο Ζαν Πιερ, όπως αναφέρεται στα πρακτικά, καθώς προστατεύεται η ταυτότητα του, δικάζεται για το βιασμό όχι μόνο της Ζιζέλ Πελικό, αλλά και της συζύγου του.

Γνωρίστηκαν σε ένα chat room και ο Πιέρ έγινε «μαθητής» του Ντομινίκ Πελικό, ακολουθώντας την ίδια τακτική. Έδινε στη δική του γυναίκα ναρκωτικές ουσίες και μετά την βίαζε.

Πολλές φορές τα φάρμακα του τα πήγαινε ο Ντομινίκ Πελικό. Νάρκωναν τη γυναίκα του, που ονομάζεται Σήλια, και με τον Πελικό την βίαζαν. Αυτό έγινε 12 φορές από το 2015 μέχρι το 2020, με τον Ζαν Πιέρ να ομολογεί την ενοχή του.

Η κατάθεση της Σήλια στο δικαστήριο ήταν σοκαριστική.

«Πετάχτηκα στον ύπνο μου και είδα έναν άνδρα να στέκεται απέναντι από το παράθυρο με ένα φως που αναβόσβηνε και τον σύζυγό μου δίπλα μου. Δεν πρόλαβα να σηκωθώ πριν βγει ο άνδρας. Τρέχω πίσω του και ρωτάω τον σύζυγό μου τι συμβαίνει. Είπε ότι ήταν ένας φίλος και ήθελε να δει τα εσώρουχά μου. Ήμουν ντυμένη, δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει τι είχε συμβεί», ανέφερε η σύζυγος του κατηγορούμενου Ζαν Πιέρ.

«Είναι αδιανόητο να το έχει κάνει αυτό. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Μας κατέστρεψε. Περιμένω την αλήθεια, να πει ο ίδιος γιατί το έκανε. Τα πηγαίναμε καλά. Δεν υπήρχαν διαφωνίες. Δεν υπήρχε τίποτα. Είναι ακατανόητο».

Εξετάζεται αν ο 63χρονος Ζαν Πιερ , πρώην οδηγός φορτηγού, ταξίδεψε το Μαζάν για να βιάσει και την Ζιζέλ. Τόση διαστροφή δεν την χωρά ανθρώπου νους.

Κύμα συμπαράστασης

Εκατοντάδες άνθρωποι κάνουν ουρές έξω από το δικαστήριο της Αβινιόν για να παρακολουθήσουν τη δίκη. Οι περισσότερες γυναίκες που έρχονται από κάθε γωνιά της Γαλλίας για να συμπαρασταθούν στη Ζιζέλ Πελικό.

Απειλούν οι κατηγορούμενοι

Με μηνύσεις και αγωγές έχουν το θράσος να απειλούν οι 51 κατηγορούμενοι, επειδή τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους βγήκαν στη φόρα.

Παρά τις αντιδράσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων, οι οργανώσεις υπενθυμίζουν πως η λίστα δημοσιοποιήθηκε από το δικαστήριο.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν.

Ένας είχε 17 καταδίκες στον φάκελο του. Ένας άλλος είχε καταδικαστεί για βιασμό το 1980 κι ένας είχε κρατηθεί και ανακριθεί για μία άλλη υπόθεση σεξουαλικών υποθέσεων εναντίον πρώην συντρόφων του.

Ο σύζυγος δηλώνει… ασθενής

Ο Ντομινικ Πελικό, που δεν τον είδαμε ποτέ στο δικαστήριο, εξακολουθεί να δηλώνει ασθένεια.

«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι σε φόρμα για να παρακολουθήσει τη δίκη του. Εκτιμώ ακόμη πως ακόμη κι αν ήταν εδώ, με φυσική παρουσία, είναι πολύ μειωμένος, υπάρχει ακόμη πολύς πόνος, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την κατάσταση της υγείας του που έχει δηλώσει από το πρωί της Δευτέρας», είπε ο συνήγορος του Πελικό.

Ο αδελφός του Πελικό με συνέντευξη στο περιοδικό Παρί Ματς, ανατρέπει τα δεδομένα. Διαψεύδει όλους τους ισχυρισμούς του Ντομινίκ Πελικό πως έζησε βίαια παιδικά χρόνια και είχε πέσει θύμα βιασμού. Είναι φαντασιόπληκτος, και παρίστανε τον έμοιαζε σεμνότυφο δήλωσε, προσθέτοντας, ο αδελφός μου είναι Δρ Τζέκυλ και Μιστερ Χάιντ.