Βουλή: Έτοιμο το Σώμα της δικαστικής αστυνομίας – Θα απελευθερωθούν σε βάθος χρόνου 2.200 αστυνομικοί

Η οπλοφορία της Δικαστικής Αστυνομίας βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα, αν και θα είναι ένοπλο σώμα.

Προ των πυλών είναι η δικαστική αστυνομία. Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, αναφέρθηκε στη δημιουργία του σώματος, τονίζοντας «ήδη έχουμε πετύχει την πρόσληψη 500 δικαστικών αστυνομικών του ένστολου και ένοπλου προσωπικού της, που ήδη έχουν ολοκληρώσει τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική εκπαίδευσή τους και σήμερα έχουν τοποθετηθεί στις Εισαγγελίες της χώρας. 500 δικαστικοί αστυνομικοί, επαναλαμβάνω, ήδη εκπαιδευμένοι, βρίσκονται στις θέσεις τους και έχουν αναλάβει καθήκοντα». Ωστόσο, αν και θα είναι ένοπλο σώμα, προς ώρας η οπλοφορία τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Και αυτό, διότι όπως εξήγησε ο κ. Μπούγας, «έχει γίνει διαγωνισμός για τα όπλα τα οποία φέρουν οι δικαστικοί αστυνομικοί. Η παράδοση του οπλισμού θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων και με διαβεβαίωση την οποία έχουμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου», την ίδια ώρα, αναμένεται και η προμήθεια απαραίτητων οχημάτων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπούγας, το σώμα αυτό θα βοηθήσει ώστε 2.200 αστυνομικοί να επιστρέψουν στην Ελληνική Αστυνομία έως το τέλος του επόμενου έτους. «Ωστε να ασχολούνται απερίσπαστοι με τα αμιγώς αστυνομικά τους καθήκοντα. Αυτό θα είναι μία προσφορά στην Ελληνική Αστυνομία, θα είναι μια προσφορά και στην ελληνική κοινωνία»τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως, «έρχονται να αντικαταστήσουν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει επιφορτιστεί με τη φύλαξη των δικαστηρίων και την επίδοση εγγράφων».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι επιχειρούν να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη χωρίς στοιχεία υποστηρίζοντας ότι τάχα η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Κατά τη συζήτηση για τον διορισμό επικεφαλής της Δικαστικής Αστυνομίας επιτέθηκε στα κόμματα που έδωσαν αρνητική ψήφο ότι «επιχειρούν να διαβάλουν την ελληνική δικαιοσύνη και τους δικαστές που προσπαθούν να κάνουν έντιμα το καθήκον τους», για να συμπληρώσει απευθυνόμενος προς τους βουλευτές «αντιλαμβάνεστε πόσο αντιθεσμικό και επικίνδυνο είναι αυτό».

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση του αφυπηρετήσαντα δικαστικού λειτουργού Παναγιώτη Πούλιου, στη θέση του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπέρ της υποψηφιότητάς του ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.