Χαλάνδρι: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για άνεργες μητέρες

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει τη διοργάνωση δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2024, με στόχο την ενδυνάμωση των άνεργων μητέρων

Τα μαθήματα αναφέρονται σε δύο κρίσιμους τομείς: Προσωπική Ανάπτυξη και Ψηφιακές Δεξιότητες. Τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται στο ευρωπαϊκό έργο «MOtherhood Valorisation and Empowerment for professional development – Upskilling Pathways», στο οποίο συμμετέχουν 6 οργανισμοί από 5 ευρωπαϊκές χώρες.

Περιεχόμενο και στόχοι των σεμιναρίων

  1. Ικανότητες Προσωπικής Ανάπτυξης (Οκτώβριος 2024): Το εργαστήριο αυτό, που θα έχει διάρκεια ενός μήνα, θα παρέχεται από επαγγελματία ψυχολόγο και θα επικεντρώνεται στη συμβουλευτική υποστήριξη των συμμετεχουσών. Στόχος είναι η προσωπική τους ενδυνάμωση, η αυτοεκτίμηση και η ενίσχυση των ψυχολογικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.
  2. Ψηφιακές Δεξιότητες (Νοέμβριος 2024): Το δεύτερο εργαστήριο θα προσφέρεται από πιστοποιημένο εκπαιδευτή ενηλίκων και θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού των μητέρων. Οι συμμετέχουσες θα λάβουν εκπαίδευση που θα καλύπτει τις ανάγκες που εντοπίστηκαν κατά την προηγούμενη εκπαιδευτική φάση του έργου.

Διαδικασία συμμετοχής

Για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενες στα σεμινάρια, θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στην πλατφόρμα των εκπαιδευόμενων και να συμπληρώσουν τα τεστ αυτοαξιολόγησης. Η διαδικασία περιλαμβάνει:

  • Εγγραφή στο δωρεάν μάθημα
  • Συμπλήρωση των τεστ αυτοαξιολόγησης
  • Συμμετοχή στα ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια τον Οκτώβριο και Νοέμβριο

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, θα δοθεί στις συμμετέχουσες ηλεκτρονικό πιστοποιητικό για την επιβεβαίωση των δεξιοτήτων που απέκτησαν.

Σημαντική πρωτοβουλία για την επανένταξη στην αγορά εργασίας

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δράσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση των άνεργων μητέρων που επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο του ίδιου ευρωπαϊκού προγράμματος, είχε διοργανωθεί ημερίδα με θέμα την αναζήτηση εργασίας, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μητέρες που βρέθηκαν εκτός εργασιακού περιβάλλοντος λόγω της μητρότητας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζει να υποστηρίζει με συνέπεια την κοινωνική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ενδυνάμωση των μητέρων, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργασίες με οργανισμούς, όπως η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας. Οι δράσεις αυτές παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στις γυναίκες που επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους πορεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.