Ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, τα 9ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία, το Ράλλειο Γυμνάσιο – Λύκειο Θηλέων και τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά, με ιδιαίτερη έμφαση στα «πρωτάκια» που κάνουν το πρώτο τους βήμα στην εκπαιδευτική τους πορεία.

Δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για καλύτερα σχολεία

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας ενός ασφαλούς, λειτουργικού και φιλόξενου σχολικού περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας το χρέος του Δήμου να προσφέρει στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης. Τόνισε ότι τα εφόδια που αποκομίζουν οι μαθητές από το σχολείο είναι πολύτιμα για την υπόλοιπη ζωή τους, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η συνεργασία της δημοτικής αρχής, των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη δημιουργία ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων και διεκδίκηση νέων πόρων

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι τα σχολικά κτήρια είναι ασφαλή, λειτουργικά και καθαρά, παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν από τα επιμέρους προβλήματα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση των σχολικών κτηρίων βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων και να διεκδικεί από την κεντρική διοίκηση περαιτέρω πόρους και τη δημιουργία νέων σχολείων.

Συνεχής στήριξη της εκπαίδευσης από τη Δημοτική Αρχή

Η παρουσία του Δημάρχου στις τελετές αγιασμού και η ευρύτερη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων Οργανισμών και Δημοτικών Κοινοτήτων στους αγιασμούς σε διάφορα σχολεία του Πειραιά επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Η παιδεία παραμένει μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών και την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών μάθησης για τους μαθητές του Πειραιά.