Καραμάνης: Το Υπουργείο Υγείας Εγκαταλείπει τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θηβών

Με αφορμή την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που υπέγραψαν οι Υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Δημήτρης Καραμάνης, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του.

Η απόφαση, που στοχεύει στην προσέλκυση και παραμονή ιατρών του κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές, αφήνει εκτός τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θηβών, τα οποία αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρές ελλείψεις.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την εξαίρεση των δύο νοσοκομείων της Βοιωτίας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν συμβάλλει στην προσέλευση νέων ιατρών, αλλά εμποδίζει και την παραμονή τους στις δομές αυτές. Τα νοσοκομεία της περιοχής, όπως ανέφερε, στέκονται όρθια μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, παρά τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους.

Η εξαίρεση των νοσοκομείων από τα οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν σε άλλες περιοχές πλήττει ευθέως το δικαίωμα των κατοίκων της Βοιωτίας στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. «Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης και διαμήνυσε ότι θα αγωνιστεί για την αποκατάσταση της αδικίας. «Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς επί δεκαετίες καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υγειονομικών αναγκών και έχει ήδη πληγεί από πολιτικές υποβάθμισης. Δεν θα ανεχτούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση», δήλωσε, κλείνοντας με μια σαφή δέσμευση για στήριξη των νοσοκομείων της περιοχής.

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους κατοίκους, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον των νοσοκομείων της Βοιωτίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.