Ελληνικο – Αργυρούπολη: Κατά των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, στηρίζοντας το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης για την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Η αναγκαιότητα διατήρησης των υφιστάμενων τμημάτων βασίζεται στην υποστήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και δυσκολίες, όπως επιβεβαιώνουν οι σχετικές διαγνωστικές γνωματεύσεις.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, αναγνωρίζοντας τη σημασία του θέματος, έδρασε άμεσα. Συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων, με την πλήρη στήριξη του αιτήματος για επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η διατήρηση των τμημάτων είναι ουσιώδης για την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία, ειδικά για τους μαθητές που χρειάζονται εξατομικευμένη στήριξη.

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματισμένη για την Τετάρτη, θα ασχοληθεί εκτενέστερα με το ζήτημα, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί να παραμείνει στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, με αυτό το ψήφισμα, επιβεβαιώνει τον σταθερό του ρόλο ως αρωγός και συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές της πόλης θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.