«Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του» αναφέρει ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου που αποφυλακίζεται σήμερα υπό όρους.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου, «με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

»Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ»

Οι όροι της αποφυλάκισης

Συγκεκριμένα, οι δικαστές ς επέβαλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της οικίας της Σοφίας Πολυζωγοπουλου σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων,
  • απαγόρευση επικοινωνίας με την ίδια άμεσα η έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσω ή μέσω τρίτων προσώπων,
  • επιτρεπόμενη μόνο της επικοινωνίας με αυτή λόγω ύπαρξης κοινού ανηλίκου τέκνου τους μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων.

Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο του, η παράδοση και η παραλαβή του από την Σοφία Πολυζωγοπούλου, ή από άτομα που έχει εξουσιοδοτήσει, θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του Α.Τ κατοικίας της. Την ίδια στιγμή, κατά την παράδοση και παραλαβή του τέκνου τους ο Απόστολος Λύτρας δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που συνοδεύει το ανήλικο τέκνο του.

Τέλος, οι δικαστές υποχρεώνουν τον κατηγορούμενο δικηγόρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.