Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίζεται με όρους – Δίκη για πλημμέλημα

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας - Παραπέμπεται για πλημμέλημα.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας που είναι πλημμέλημα παραπέμπουν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Απόστολο Λύτρα.

Ταυτόχρονα, διατάχθηκε η αποφυλάκιση του με μια σειρά από περιοριστικούς όρους με στόχο την προστασία της πρώην συζύγου του και θύματος ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και του ανηλίκου τέκνου τους.

Οι δικαστές με το βούλευμα τους επί της ουσίας έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση, η οποία μετέτρεπε την αρχική δίωξη από κακούργημα σε πλημμέλημα, και άνοιξε παράθυρο για την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα.

Οι περιοριστικοί όροι της αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Συγκεκριμένα, οι δικαστές ς επέβαλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της οικίας της Σοφίας Πολυζωγοπουλου σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων,
  • απαγόρευση επικοινωνίας με την ίδια άμεσα η έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσω ή μέσω τρίτων προσώπων,
  • επιτρεπόμενη μόνο της επικοινωνίας με αυτή λόγω ύπαρξης κοινού ανηλίκου τέκνου τους μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων.

Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο του, η παράδοση και η παραλαβή του από την Σοφία Πολυζωγοπούλου, ή από άτομα που έχει εξουσιοδοτήσει, θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του Α.Τ κατοικίας της. Την ίδια στιγμή, κατά την παράδοση και παραλαβή του τέκνου τους ο Απόστολος Λύτρας δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που συνοδεύει το ανήλικο τέκνο του.

Τέλος, οι δικαστές υποχρεώνουν τον κατηγορούμενο δικηγόρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

Την αποφυλάκιση του δικηγόρου είχε ζητήσει και η πρώην σύζυγός του

Την αποφυλάκισή του είχε ζητήσει και η σύζυγός του αναφέροντας σε υπόμνημά της:

«Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.