ΣΥΡΙΖΑ: Μύλος με διαρροή Κασσελάκη – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Στις 20:00 ορίστηκε να συνεδριάσουν εκτάκτως τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου - Διαψεύστηκε η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο όργανο.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήλθε την περασμένη Τρίτη για να καταρτήσει τον οδικό χάρτη προς το έκτακτο συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές, θα βρεθούν εκ νέου στην Κουμουνδούρου απόψε μετά από πρόσκληση της γραμματέως Ράνιας Σβίγκου.

Την έκτακτη συνεδρίαση, πριν από την προγραμματισμένη της ερχόμενης Τρίτης, ζήτησε η πλειοψηφία της ΠΓ προκειμένου να συζητηθεί αν θεωρείται ή όχι έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η διαρροή Κασσελάκη που προκάλεσε αντιδράσεις

Κυριολεκτικά μύλος γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες και το νέο επεισόδιο είχε πρωταγωνιστή τον δικηγόρο και πρώην διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, το Μανώλη Καπνισάκη που έθεσε θέμα για το ποιος έχει ποινικές και διοικητικές ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπή.

Επί του θέματος έγινε η εξής διαρροή από το περιβάλλον του Στ. Κασσελάκη: «Ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε χθες στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα; Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Η κυρία Σβίγκου πάντα με την ίδια διαρροή, παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη που φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο». Και τότε ο Στ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Τι θα κάνει ο Κασσελάκης

Η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 20:00, αλλά σε αυτήν δεν πρόκειται να βρεθεί ο Στ. Κασσελάκης. Το περιβάλλον του τελευταίου διέψευσε ότι υπάρχει πιθανότητα επανεμφάνισής του στο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος κι, όπως όλα δείχνουν, η τοποθέτησή του για τις εσωκομματικές εξελίξεις θα πάρει μια μικρή παράταση.

Υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες πάντως δεν αποκλείεται τα μέλη που πρόσκεινται στον Στ. Κασσελάκη, και προ διημέρου διαφώνησαν με την πλειοψηφία της ΠΓ, να θέσουν θέμα εκτροπής του καταστατικού, ζητώντας την επιστροφή του ως το έκτακτο συνέδριο. Είναι μια τάση που έχει κυριαρχήσει τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο των «νεοπροεδρικών» και των υπερασπιστών του με στόχο να μην αποστασιοποιηθεί στο ελάχιστο ο πρώην πρόεδρος από τα πράγματα και να έχει τον έλεγχο.

Οι ίδιοι μιλούν για «πραξικόπημα» και «πραξικοπηματίες», στηριζόμενοι σε νομικές αναλύσεις που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 24ωρα στο διαδίκτυο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.