ΠαΣοΚ: Ο Ανδρουλάκης, η ΔΕΘ και τα νυχτερινά πηγαδάκια για Κάμαλα και Φουρνιέ

Σε καλό και ενωτικό κλίμα η ομιλία Ανδρουλάκη στο Βελλίδειο - Η χειραψία με τους συνυποψηφίους και το παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Με χαλαρό ποτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλή διάθεση, χαμόγελα, αλλά και συζητήσεις για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ έκλεισε η βραδιά, αμέσως μετά την κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αυτοδιοικητικοί, κομματικά στελέχη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γραμματέα της Νομαρχιακής Ά Θεσσαλονίκης Ευρυβιάδη Ελευθεριάδη και τίμησαν, για μια ακόμη χρονιά, την άτυπη παράδοση που ορίζει πως το ΠαΣοΚ ξενυχτά και ξέρει να περνάει καλά στη ΔΕΘ.

Τα πηγαδάκια της νυχτερινής Θεσσαλονίκης

Έκτος από τον Νίκο Ανδρουλάκη που μίλησε με όλους τους συνδαιτυμόνες της βραδιάς και δεν χάλασε κανένα χατήρι για φωτογραφία ή κάποια σέλφι, το παρών έδωσαν και πολλοί άλλοι.

Ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, οι βουλευτές Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής και Παύλος Χρηστίδης, ο εκπρόσωπος τύπου Θανάσης Γλαβίνας, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Τσουκαλάς και Κατερίνα Πλέσσια και πολλά μέλη της Κεντρικής, Επιτροπής πραγματοποίησαν ένα διάλειμμα από τον εσωκομματικό μαραθώνιο και βρήκαν παράλληλα την ευκαιρία να απολαύσουν κάποιες στιγμές ξεγνιασιάς.

Να ανταμώσουν ξανά με παλιούς φίλους, συμφοιτήτές και συντρόφους. σε έναν πεζόδρομο που καταλήγει στην οδό Τσιμισκή και να ανταλλάξουν απόψεις περί παντός επιστητού. Απόψεις που μπορεί να φορούν το debate στις ΗΠΑ μεταξύ της Καμάλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τη μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, η βραδιά δεν ολοκληρώθηκε όπως παλιά. Η ωραία παρέα της ΔΕΘ, στην οποία συμμετείχε το όλον ΠαΣοΚ της Β. Ελλάδος και τα περιαγματα έδιναν και έπαιρναν, δεν πήγε σε κάποιο πολιτιστικό κέντρο, από αυτά που άρεσαν στον αείμνηστο Βαγγέλη Γιαννόπουλο. Όπως τόνισε ένας από τους οργανωτές της βραδιάς, αφενός τα νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι κλειστά μεσοβδόμαδα και αφετέρου, έπρεπε όλοι να ετοιμαστούν για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠαΣοΚ. Μία συνέντευξη που ξεκινάει στις 12:00.

Η χειραψία με Άννα, Νάντια και Παύλο

Νωρίτερα, η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε σε αρκετά καλό και ενωτικό κλίμα. Ξεχώρισε η στιγμή που χαιρέτησε τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του ΠαΣοΚ στις 6 Οκτωβρίου. Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου και Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν εκεί, στην πρώτη σειρά και ο Νίκος Ανδρουλάκης τους χαιρέτησε έναν έναν και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη όταν μπήκε στην αίθουσα και η δεύτερη όταν κατέβηκε από το βήμα. Αυτή η κίνηση σχολιάστηκε θετικά από τους παρευρισκομένους που παρακολούθησαν όλη την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη και στο τέλος έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος ανέπτυξε το δικό του στρατηγικό και προοδευτικό σχέδιο για την πατρίδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Έβαλε στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου τους δικούς του μεγάλους εθνικούς στόχους. Ανέπτυξε συγκεκριμένες θέσεις για το κοινωνικό κράτος. Μίλησε για την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, για τις χαμηλές υπηρεσίες υγείας, την στεγαστική κρίση αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη. Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν στη δικαιοσύνη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «το ΠαΣοΚ θα πάρει πρωτοβουλία στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να μην γίνεται από την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ διακόπηκε αρκετές φορές από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του ακροατηρίου. Ειδικά τις στιγμές που ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβερνητική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ομιλία του ήταν πολιτική και αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης σε μία σειρά από θέματα. Το flyover, που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες της πόλης. Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους των Δήμων των παράκτιων περιοχών.

Οι επεκτάσεις του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη και η αξιοποίηση της ΔΕΘ με τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου, ήταν θέματα που αναλύθηκαν διεξοδικά από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Ωστόσο, αν και η αίθουσα ήταν γεμάτη, σύμφωνα με παλαιότερα στελέχη έλλειπε ο παλμός των προηγούμενων ετών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.