Όταν ένα κόμμα είναι δεύτερο στις δημοσκοπήσεις ο επόμενος στόχος είναι να γίνει πρώτο κόμμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την καθιερωμένη συνένετευξη του στη ΔΕΘ επιμένει στην αυτόνομη πορεία του κόμματος και στην αναφορά του ότι το ΠαΣοΚ δεν θα γίνει συνιστώσα. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφερόμενος στην ανασύσταση της Κεντροαριαστεράς δεν θα γίνει στο παρασκήνιο και με συμφωνίες κορυφής. Θα κινηθώ στο προσκήνιο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Ο κόσμος δεν θέλει απλά συγκολήσεις προσώπων και φιλοδοξιών παλιών και νέων ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν θα διαχειριστώ το θέμα της ακρίβειας με ευχολόγια απαντησε ερωτηθείς σχετικά με το θέμα και επέμεινε στο μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση όταν λέει ότι δεν μπορεί να το κάνει, λέει ότι έχει αποτύχει. Το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ δεν έχει αποτύχει στις χώρες που εφαρμόστηκε ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. Ούτε μηχανισμοί ελέγχου υπάρχουν ούτε τα πρόστιαμ που έπρεπε να επιβληθούν, επιβλήθηκαν, τόνισε. Τροχνόμοι ισχυρών καρτέλ ΝΔ και Μητσοτάκης.

Θα πάμε ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς στις εκλογές ανέφερε ερωτώμενος για τη συζήτηση για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του κ. Δούκα. Θέλω να μιλήσουμε πολιτικά, είπε. Τι πιστεύουμε για την πατρίδα και πως θα καταφέρουμε να αποτελέσουμε εναλλακτική λύση για τη χώρα. Δεν υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα του κ. Δούκα, ανέφερε.

Απαντωντας στην ερώτηση του «Βήματος» για το αν υπάρχει πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, χαρακτήρισε «το πιό σύντομο ανέκδοτο» Ο αγώνας είναι για να πάμε σπίτι τους το συντομότερο δυνατό, ανέφερε. Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι μόνο η στρατηγική της αυτόνομης πορείας είναι αυτή που οδηγεί στην αμφίπλευρη διεύρυνση και την μεγάλη Κεντροριαστερά.

Αν ο λαός μου δώσει τη δυνατότητα θα κάνω την Ελλάδα μια κανονική χώρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, τόνισε. Αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του τόνισε ότι πρέπει να δεσμευθούν ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα είναι υποψήφιοι με το ΠαΣοΚ στις εθνικές εκλογές.

Δείτε το live:

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στο Βελίδειο ο κ. Ανδρουλάκης ανέπτυξε το δικό του στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα. Έβαλε στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου τους δικούς του μεγάλους εθνικούς στόχους.

Ανέπτυξε συγκεκριμένες θέσεις για το κοινωνικό κράτος. Μίλησε για την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, για τις χαμηλές υπηρεσίες υγείας, την στεγαστική κρίση αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν στη δικαιοσύνη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «το ΠαΣοΚ θα πάρει πρωτοβουλία στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να μην γίνεται από την κυβέρνηση».