Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8% η ΝΔ, καθαρά δεύτερο το ΠαΣοΚ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση δείχνει στην τρίτη θέση την Ελληνική Λύση και άνοδο των κομμάτων δεξιά της Νέας Δημοκρατίας- Πρώτο το ΠαΣοΚ στα όρια εκλογικής επιρροής.

Σταθερά στην πρώτη θέση παραμένει η Νέα Δημοκρατία, αν και σημειώνει οριακές απώλειες, την ώρα που το ΠαΣοΚ αυξάνει τα ποσοστά του και βρίσκεται πλέον με διαφορά στη δεύτερη θέση, καταγράφοντας μάλιστα ποσοστό 15,7% στην εκτίμηση ψήφου, σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Λύση καταγράφει ποσοστό 10,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κάτω και από το ΚΚΕ, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 9,7%, έναντι 9,5% του κόμματος της Κουμουνδούρου που βρίσκεται πλέον πέμπτο στις προτιμήσεις των πολιτών.

Πρωτιά του ΠαΣοΚ στα όρια εκλογικής επιρροής

Παράλληλα, το ΠαΣοΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τα όρια εκλογικής επιρροής, δηλαδή τη «δεξαμενή» των ψήφων από την οποία θα μπορούσε δυνητικά να αντλήσει ψηφοφόρους, καθώς το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντάει ότι θα μπορούσε να το ψηφίσει καταγράφεται στο 47%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 41%.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ακολουθούν αρκετά πιο πίσω, ευρισκόμενα αμφότερα στο 28%.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθούμενος από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεται, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος, παρά την τρίτη θέση του κόμματος του είναι πίσω από τον πρωθυπουργό.

Η πορεία της χώρας

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, καθώς αυτήν την απάντηση δίνει το 71% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης. «Προς τη σωστή» απαντά το 23% των πολιτών.

Τα σημαντικότερα προβλήματα

Η ακρίβεια είναι σταθερά το σημαντικότερο πρόβλημα της καθημερινότητας των Ελλήνων, καθώς βρίσκεται στην κορυφή με 46%, ενώ ακολουθεί η οικονομία με 23% και η κρίση θεσμών με 6%.

Αρνητική αξιολόγηση για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση

Τέλος, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αξιολογούνται αρνητικά από την πλειοψηφία των πολιτών, καθώς οι αρνητικές αξιολογήσεις ανέρχονται σε 68% για την κυβέρνηση και 87% για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.