Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: Λεξικό των πιο Απαιτητικών λέξεων Β’ Τόμος, Πεντανόστιμα & ΒΗΜΑgazino

Τρεις συναρπαστικές προσφορές αυτή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου μαζί με «Το Βήμα».

Στις 15 Σεπτεμβρίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων ο δεύτερος τόμος του Λεξικού των πιο Απαιτητικών Λέξεων της Νέας Ελληνικής, «Πεντανόστιμα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.

Γ. Μπαμπινιώτης: Λεξικό των πιο απαιτητικών λέξεων της Νέας Ελληνικής.

Ο δεύτερος τόμος (Ε-Κ), με το Βήμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου.

Το παρόν λεξικό των απαιτητικών λέξεων είναι ένα «ιδιόμορφο» λεξικό (σε σχέση με τους συνήθεις τύπους λεξικών), στο οποίο το κύριο βάρος δίδεται στη χρήση και στον ποιοτικό λόγο.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα εξειδικευμένο χρηστικό λεξικό εμπλουτισμού τής γλωσσικής συγκρότησης των ομιλητών τής ελληνικής γλώσσας, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο τού παρόντος λεξικού. Παρέχει τα εφόδια ενός πλούσιου λεξιλογικού οπλισμού που, εφόσον επιλεχθεί και εφαρμοστεί σωστά, εξασφαλίζει ό,τι με απλά λόγια αποκαλούμε «προσεγμένο ποιοτικό λόγο».

Εκ των πραγμάτων, βεβαίως, τα επιλεχθέντα λήμματα δεν διεκδικούν ομοιογένεια. Είναι σαν τα άνθη τού αγρού που διαλέγει κάποιος για ένα ωραίο μπουκέτο, το οποίο αρέσει για την ποικιλία, τα χρώματα, την ευωδιά, τον συνδυασμό των λουλουδιών και τη συνολική εντύπωση που προσφέρει, όχι για την απόλυτη ομοιογένεια ή τη συστηματική σχέση των συστατικών του.

Τέτοιος «λεξιλογικός ανθώνας» (ή «λεξιλογικός λειμώνας») είναι, λοιπόν, από τη φύση του ένα Λεξικό απαιτητικών λέξεων, ένας δυνάμει λεξιλογικός θησαυρός, σκόπιμης ποικιλίας των στοιχείων του, ώστε να εξυπηρετούν πολλαπλά επίπεδα υφολογικής χρήσεως και εκφραστικών αναγκών, όπως άλλωστε είναι γενικότερα κάθε «θησαυρός λέξεων».

«Πεντανόστιμα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Μαμά, τι θα φάμε σήμερα;»

Την απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα έρχεται να δώσει το νέο βιβλίο της αγαπημένης μας μαγείρισσας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από την σειρά «Πεντανόστιμα». Ένας μικρός, εύχρηστος τόμος που συγκεντρώνει όλες εκείνες τις συνταγές που έχουν δημιουργηθεί για να εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μας φίλων αλλά και να ικανοποιούν όλες τις διατροφικές τους ανάγκες.

Συνταγές που η Αργυρώ έχει μελετήσει σε κάθε λεπτομέρεια, στοχεύοντας στη βαθιά νοστιμιά του φαγητού αλλά και στον συνδυασμών όλων εκείνων των θρεπτικών συστατικών που θωρακίζουν τον οργανισμό των μικρών μας, χαρίζοντάς τους ενέργεια και ευεξία.

Τριάντα και μία διαφορετικές επιλογές, άλλες ιδανικές για το κολατσιό στο σχολείο και άλλες για να γίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του καθημερινού τραπεζιού μας, είναι βέβαιο ότι θα σας δώσουν λύσεις στα καθημερινά μαγειρέματα.

Εύκολες και γρήγορες για να μπορούν όλοι να πειραματιστούν, με υλικά οικονομικά αλλά και με leftovers άλλων φαγητών που μπορούν να αξιοποιηθούν, η Αργυρώ στρώνει ένα τραπέζι που μικροί και μεγάλοι είναι βέβαιο ότι θα χαρούν με την καρδιά τους.

Πεντανόστιμα αλμυρά και γλυκά κέικ, ομελέτες γεμάτες με πράσινα λαχανικά, όσπρια μαγειρεμένα με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να γίνονται ελκυστικά και καλοδεχούμενα από τα παιδιά, ανάλαφρα ζυμαρικά, σούπες και λαχταριστά κεφτεδάκια, τυροπιτάκια και ένα σωρό άλλες νοστιμιές, θα σας οδηγήσουν στον πάγκο της κουζίνας και θα σας κάνουν έξπερτ στα μαγειρέματα που συγκεντρώνουν μόνο επαίνους και μεγάλα χαμόγελα.

Όλες οι συνταγές συνοδεύονται από συμβουλές και tips για να έχετε σίγουρη επιτυχία ενώ υπάρχουν επιλογές χωρίς ζάχαρη και γλουτένη για να μη στερηθούν τη νοστιμιά και την απόλαυση ακόμη και όσοι έχουν κάποια δυσανεξία.

ΒΗΜΑgazino:

Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί όπως πάντα με το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», φιλοξενεί στο εξώφυλλό του, τους Sabrina Carpenter, Chapell Roan, Lisa, Teddy Swims, Post Malone και Shaboozen.

Αυτά είναι τα νέα, άκρως επιδραστικά πρόσωπα της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος τα οποία πρωταγωνιστούν (με εκατομμύρια followers) στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κερδίζουν τεράστιες αμοιβές και αναδεικνύονται σε είδωλα της Gen Z. Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τους συγκεκριμένους super stars.

Πώς κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν σε έναν χώρο γεμάτο λάμψη, χρώματα, πλούτο αλλά και ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό; Ίσως επειδή δεν παίρνουν τον εαυτό τους τόσο σοβαρά, είναι χαλαροί, άνετοι και δεν διστάζουν να ανατρέψουν τους κανόνες προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο δημοφιλείς στο κοινό.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίου: «ΛΕΞΙΚΌ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΏΝ ΛΈΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ #2»: €1,60 & «ΑΡΓΥΡΩ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ»: 0,65 €)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.