Το US Open 2024, το τέταρτο και τελευταίο τουρνουά Γκραν Σλαμ της χρονιάς στο τένις ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Νέα Υόρκη με επίσημο χρονομέτρη τη Rolex και νικητές τον Γιάνικ Σίννερ στο απλό ανδρών και την Αρίνα Σαμπαλένκα στο απλό γυναικών. Εδώ όμως δεν θα μας απασχολήσουν οι αθλητικές επιδόσεις των αθλητών και των αθλητριών στα κορτ, αλλά τα ρολόγια που επέλεξαν να φορέσουν στον καρπό τους είτε κατά τη διάρκεια των αγώνων είτε μετά από αυτούς. Προφανώς για τους περισσότερους αθλητές υπάρχουν συμβόλαια και συμφωνίες με εταιρείες ωρολογοποιίας, οπότε είναι μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους οι εμφανίσεις με συγκεκριμένα ρολόγια στον καρπό τους. Για παράδειγμα, ο Γιάνικ Σίννερ, o Τέιλορ Φριτζ και η Ίγκα Σφιόντεκ ανήκουν στην οικογένεια των Testimonees της Rolex, άρα ήταν δεδομένο ότι θα φορούσαν μοντέλα του ελβετικού κολοσσού. Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ είναι πρεσβευτής του οίκου Bianchet, που ειδικεύεται στα tourbillons. Η Ναόμι Οσάκα είναι πρέσβειρα της TAG Heuer, εξού και το μοντέλο Aquaracer που φέρει μάλιστα και το όνομά της. Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον οίκο Bovet 1822 ενώ ο Αντρέι Ρούμπλεφ ανήκει στην οικογένεια πρεσβευτών της Bulgari. Ήταν επόμενο λοιπόν να δούμε να φιγουράρουν στον καρπό του χεριού τους μερικά πραγματικά αξιομνημόνευτα –και απρόσιτα για τους περισσοτέρους– μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας.

 

1. To Rolex του νικητή Γιάνικ Σίννερ

Photo: Rolex

ROLEX GMT-Master II “Rootbeer” από ατσάλι και χρυσό Everose, δίχρωμη κεραμική στεφάνη με 24ωρη κλίμακα σε μαύρο και καφέ χρώμα και αυτόματο μηχανισμό Superlative Chronometer με ώρα GMT.

Τιμή: 17.950 ευρώ

2. Το Audemars Piguet της νικήτριας Αρίνα Σαμπαλένκα

@arynasabalenka

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Chronograph «Rainbow» με κάσα 37mm από ροζ χρυσό, μαύρο ανάγλυφο καντράν και στεφάνη με πολύχρωμους πολύτιμους λίθους στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τιμή: 113.800 ευρώ

3. Το Rolex του φιναλίστ Τέιλορ Φριτζ

@taylor_fritz

ROLEX Cosmograph Daytona με κάσα 40 mm και μπρασελέ από ατσάλι και κίτρινο χρυσό, λευκό καντράν με χρυσούς μετρητές και αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου Superlative Chronometer.

Τιμή: 21.700 ευρώ

4. To De Bethune της φιναλίστ Τζέσικα Πέγκουλα

REUTERS/Andrew Kelly

To DB28 XS Purple Rain  είναι εξαιρετικά ελαφρύ στον καρπό, καθώς είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, και βρίθει καινοτομιών, όπως η θερμική οξείδωση των μετάλλων και ο χρωματισμός του τιτανίου σε διάφορες αποχρώσεις με τη βοήθεια θερμότητας. Αυτό που εισάγει επίσης σε παγκόσμια πρώτη αυτό το ρολόι, είναι το ανάγλυφο –σε τυχαίο κυματοειδές μοτίβο– καντράν από μοβ τιτάνιο με αστέρια από λευκό χρυσό, το οποίο μοιάζει με νυχτερινό έναστρο ουρανό! Είναι ένα από τα μόλις 25 αντίτυπα που έχουν κυκλοφορήσει.

Τιμή: 90.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 96.500 ευρώ!)

5. Το TAG Heuer της Ναόμι Οσάκα

@naomiosaka

TAG HEUER Aquaracer Limited Edition Naomi Osaka με ατσάλινη κάσα 36 mm, στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος, μαύρη καταδυτική στεφάνη, ανάγλυφο καντράν με διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών και αυτόματο μηχανισμό. Πλέον δεν υπάρχει στην τρέχουσα συλλογή της μάρκας.

Ενδεκτική τιμή: 4.000 ευρώ

 

6. Το Bovet 1822 του Ντανιίλ Μεντβέντεφ

@bovet1822

BOVEΤ Recital 12 με κάσα 40 mm από τιτάνιο, κουρδιστό μηχανικό μηχανισμό και μπρασελέ από τιτάνιο.

Ενδεικτική τιμή: 24.800 ελβετικά φράγκα (περίπου 26.500 ευρώ)

7. Το Bulgari του Αντρέι Ρούμπλεφ

@andreyrublev

BULGARI Octo Finissimo Skeleton Black Ceramic με υπέρλεπτη κάσα και μπρασελέ από μαύρο κεραμικό, υπέρλεπτο μηχανικό μηχανισμό πάχος 2,35 mm με ένδειξη φόρτισης κουρδίσματος και 65 ώρες αυτονομίας. Είναι μοντέλο του 2019, οπότε δεν θα το βρείτε στην τρέχουσα συλλογή της Bulgari.

Ενδεικτική τιμή: 29.700 ευρώ

  

8. Το F.P. Journe της Ντόνα Βέκιτς

@donnavekic

F.P. JOURNE Elegante 40 με κάσα 40 χιλιοστών από τιτάνιο στολισμένη με 222 διαμάντια και καντράν από λευκό ζαφείρι

Τιμή: Κατόπιν ερωτήσεως

9. Το Bianchet του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ

@bianchet_watches

BIANCHET B1.618 Grande Date Flying Tourbillon Carbon Lime με κάσα από υψηλής πυκνότητας άνθρακα με σκόνη τιτανίου, ανθεκτική σε κρούσεις 5.000 G.

Τιμή: 65.500 ελβετικά φράγκα (περίπου 70.000 ευρώ)

10. Το Rolex της Ίγκα Σφιόντεκ

@iga.swiatek

ROLEX Oyster Perpetual Lady Datejust από χρυσό Everose και καντράν από λευκό mother of pearl με διαμάντια.
Τιμή: 35.100 ευρώ