H τσεχική φίρμα προετοιμάζεται για την αποκάλυψη του πρώτου compact SUV της με ορίζοντα τον Οκτώβριο δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα και πληροφορίες.

Εκτός των όσων μπορεί κανείς να συμπεράνει για τη σχεδίαση από τα σκίτσα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Elroq όπως θα ονομάζεται θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα υπακούσει στο νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας, «Modern Solid» ο οποίος δίνει έμφαση στην ανάδειξη της στιβαρότητας που είναι συνυφασμένη με την τσεχική φίρμα σε συνδυασμό με μια αιχμηρή προσέγγιση στις λεπτομέρειες που φροντίζει να δώσει μια απολύτως σύγχρονη εικόνα στο σύνολο.

Έτσι η όψη του Elroq χαρακτηρίζεται από τον αδρά σμιλεμένο προφυλακτήρα ο οποίος ενσωματώνει μια κυψελοειδή κατώτερη, προφανώς κλειστή γρίλια. Την θέση της γνωστής γρίλιας της Skoda παίρνει ένα μικρότερου μεγέθους σιρίτι με κάθετα στοιχεία που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα φώτα ημέρας. Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν θα μπορούσε να επισημάνει κανείς την έντονη παρουσία φινιρίσματος από σκούρο χρώμιο στα παραπάνω χαρακτηριστικά, ένα στοιχείο  που η Skoda είχε επισημάνει δηλώνοντας ότι θα τελεί σε αφθονία στα νέα της μοντέλα.

Στα ενδότερα, το Elroq θα μιμηθεί τις προδιαγραφές του Enyaq σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό εξοπλισμό αν και με στοχευμένες βελτιώσεις σε επίπεδο γραφικών όσο και λειτουργικότητας. Αυτό που αξίζει να συγκρατήσει κανείς είναι ότι σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια συνολική φιλική προς το περιβάλλον θεώρηση, ένα μεγάλο μέρος των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιηθούν για τις επενδύσεις αλλά και για τις «σκληρές» πλαστικές επιφάνειες θα προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά, από μπουκάλια και ρούχα έως δίχτυα που έχουν ανασυρθεί από τους ωκεανούς.

Γνωστά έχουν γίνει και τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του Elroq που θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 50, 60, 85 και 85x. H εφαλτήρια έκδοση θα εφοδιάζεται με μπαταρία 55 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 170 ίππων ενώ η δεύτερη τη τάξει 60 με μπαταρία 63 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας οι εκδόσεις με το διακριτικό 85 θα επωφελούνται από μπαταρίες 82 kWh και ισχύ 286 και 299 ίππων με την ισχυρότερη x να εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέροντας και ηλεκτροκίνηση.