Κατά τη διάρκεια του debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις αναδείχθηκε νικήτρια έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Η υποψήφια των Δημοκρατικών κατάφερε να εκνευρίσει τον αντίπαλό της ακολουθώντας μια πιο επιθετική τακτική.

Αυτό επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί που παρουσίασαν οι New York Times στην ανάλυση του debate. Η Κάμαλα Χάρις μίλησε λιγότερο σε σχέση με τον αντίπαλό της κατά σχεδόν έξι λεπτά, ωστόσο είχε σαφέστατα πιο επιθετικό τόνο στις απαντήσεις.

Συνολικά η υποψήφια των Δημοκρατικών μίλησε για 37 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, εκ των οποίων τα 17 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα είχε εξαπέλυσε τα βέλη της σε βάρος του Τραμπ είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε για τις πολιτικές του.

Στην αντίπερα όχθη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών μίλησε για 43 λεπτά και από αυτά σχεδόν τα 13 επιτέθηκε κατά της Χάρις.

Ο μονοδιάστατος Τραμπ και η πολύπλευρη Χάρις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επί μέρους μετρήσεις των χρόνων που σπατάλησαν οι δύο υποψήφιοι για να τοποθετηθούν στο debate. Τα δύο θέματα που επέλεξαν να σταθούν περισσότερο ήταν από την μία η οικονομία (Χάρις) και από την άλλη το μεταναστευτικό (Τραμπ).

Αν δει κανείς τα επί μέρους στατιστικά των χρόνων που μίλησαν σε συνδυασμό με το χρόνο που επιτέθηκαν στον αντίπαλό τους θα διαπιστώσει κανείς εύκολα πως η Χάρις δέχτηκε την μεγαλύτερη επίθεση από τον Τραμπ στο μεταναστευτικό. Μάλιστα, εκεί ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ υπέπεσε και σε λάθη.

Από την πλευρά της η Κάμαλα Χάρις επιτέθηκε στον Τραμπ σχεδόν σε όλα τα θέματα με εξαίρεση τον πόλεμο στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.