Χαλάει ξανά ο καιρός: Πότε έρχεται η κακοκαιρία τύπου Π – Θα επηρεάσει την Αττική;

Μετά την ATENA έρχεται η κακοκαιρία τύπου «Π» - Πού και πότε θα χτυπήσει - Νέα πρόβλεψη

Υποχωρεί σήμερα η κακοκαιρία ATENA, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις ο καιρός αναμένεται να χαλάσει ξανά από την Παρασκευή.

Ειδικότερα, αναμένεται μια μετατόπιση της κακοκαιρίας ATENA προς τα ανατολικά της χώρας όπως αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στην πρόγνωσή του σημειώνει ότι «απομακρύνεται προς τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα το κύμα κακοκαιρίας αφήνοντας όμως πίσω του ασταθείς αέριες μάζες που σημαίνει κυρίως μεσημέρι και απόγευμα είναι αρκετά πιθανό να συναντήσουμε καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο».

Κατά τον ίδιο η Πέμπτη θα είναι μια μεταβατική ημέρα όπου θα επικρατήσει αστάθεια με επίκεντρο το Ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο.

Την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε μια πυροδότηση της αστάθειας, καθώς κάποια βαρομετρικά χαμηλά θα περάσουν από τα Βαλκάνια, και έτσι θα σχηματιστεί ο καιρός τύπου «Π».

Όπως, τονίζει γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθεί αστάθεια μέχρι και την Κυριακή.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν στη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτοντας έτσι ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.

Οσον αφορά στην Αττική σήμερα προβλέπονται κάποιες παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι, υπάρχει απλώς πιθανότητα να βρέξει τοπικά, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το επόμενο 4ήμερο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12-09-2024

  • Στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες κατά τόπους νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-09-2024

  • Στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
  • Θα φτάσει στα δυτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2024

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

  • Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει στο Ιόνιο, τη βόρεια ηπειρωτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.