Θρίλερ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα λίγα μέτρα από την παραλία

Θρίλερ στην Κω με σέρφερ που εντόπισε τη σορό άνδρα μέσα στη θάλασσα, ενώ τράβαγε βίντεο λίγα μέτρα από την παραλία - Η ταυτότητα του θύματος, τι εξετάζουν οι Αρχές.

Θρίλερ εκτυλίχθηκε στην Κω, όταν σέρφερ εντόπισε τη σορό άνδρα μέσα στη θάλασσα. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος, αφού δημοσίευσε το συμβάν στο κανάλι του στο YouTube.

Ο YouTuber μάλιστα συνηθίζει να τραβάει με action camera τις περιπέτειές του στην Κω, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο σέρφερ, ενώ είχε την action camera πάνω του, εντόπισε την σορό σε ανύποπτο χρόνο, ενός άνδρα να επιπλέει την θάλασσα.

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός είναι η περιοχή Λάμπη της Κω, ενώ είναι κοσμοπολίτικη.

Ο σέρφερ κατέγραψε το περιστατικό, και αποφάσισε να το ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube. Πολλοί τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία είχαν κατέβει να βιντεοσκοπήσουν περιστατικό.

Κλήθηκε το Λιμενικό, ενώ μέσα σε 10-15’ είχε φθάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η ταυτότητα του θύματος

Η δημοσιογράφος Χαρά Αναστασάκη, η οποία επικοινώνησε με το Λιμενικό, είπαν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει ακόμα την σορό του άνδρα. Παράλληλα, σημείωσαν ότι δεν υπάρχει κάποια δήλωση αγνοούμενου στο νησί.

Στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε άλλες νησιωτικές περιοχές είναι σύνηθες φαινόμενο να εντοπίζονται σοροί στην θάλασσα, και ανήκουν ανθρώπους που προσπάθησαν να περάσουν να σύνορα και να διασχίσουν το Αιγαίο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο τον You Tuber, τα ρούχα του άνδρα παρέπεμπαν σε ρούχα σέρφερ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρίσκεται περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό, και εκτιμά πως έρχεται από μακριά και όχι από κάποιο μέρος της Ελλάδας.

Τι είπε ο σέρφερ για το περιστατικό στην Κω

Ο σέρφερ, Διονύσης Μπαλτσής μίλησε στην δημοσιογράφο Χαρά Αναστασάκη για το συμβάν.

«Προχθές την Κυριακή, το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα, εγώ με έναν φίλο κάναμε kitesurf στην Λάμπη, στον Φάρο, όπως συνήθως και βρήκα τον άνθρωπο να επιπλέει. Πιστεύω ήταν 2-3 μέρες μέσα στο νερό, γιατί είχε ασπρίσει τελείως το σώμα του, και είχε μαύρες κηλίδες πάνω στο δέρμα», είπε αρχικά.

«Ήταν λευκός και φαλακρός και φορούσε ρούχα τα οποία φοράμε και εμείς, του σερφ, δηλαδή λύκρα μπλουζάκι και παντελονάκι από αυτά που στεγνώνουν γρήγορα, δεν φάνηκε να είναι κάποιος μετανάστης. Σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε την θάλασσα, έκανε κάποιο υδάτινο σπορ. Είχαν ενημερωθεί ήδη οι Αρχές γιατί το πτώμα ήταν πάρα πολύ κοντά στην ακτή, δηλαδή γύρω στα 100 μέτρα. Και από τα ξενοδοχεία είχαν έρθει ήδη τουρίστες, και βγάζανε βίντεο και υπάρχει και ένα φυλάκιο του στρατού, που τους έκανα νόημα ότι υπάρχει ένα πτώμα στην θάλασσα. Ερχόταν σιγά σιγά προς τα έξω γιατί τα νερά ήταν ρηχά και καθαρά», συνέχισε ο κ. Μπαλτσής.

«Έχει έρθει δηλαδή από αρκετά ψηλά, από τη Σάμο, παράλια της Τουρκίας, πάνω από τα Ίμια. Ήταν σοκαριστικό, εντάξει δεν βλέπεις κάθε μέρα πτώμα στην θάλασσα. Μπήκαμε να κάνουμε το χόμπι μας, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα», κατέληξε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.