Κακοκαιρία ATENA: Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας μέσα σε λίγα λεπτά καταιγίδας – Εικόνες και βίντεο

Σάρωσε τη χώρα η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ μετατρέποντας τους δρόμους της πρωτεύουσας σε ορμητικά ποτάμια, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις από τους πολίτες - Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε δυτική και κεντρική Ελλάδα.

Σοβαρά προβλήματα ακόμη και στην καρδιά της Αθήνας άφησε πίσω της η κακοκαιρία Atena που χτυπάει τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Στην Αττική άνοιξαν οι ουρανοί, με την καταρρακτώδη βροχή -που διήρκεσε ελάχιστα λεπτά- να μετατρέπει τους δρόμους σε ποτάμια.

Η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη στους Αμπελόκηπους, όπου αυτοκίνητα, κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια βρέθηκαν κάτω από το νερό.

Βίντεο δείχνει ζευγάρι να έχει εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του που έχει μετατραπεί σε βάρκα.

Η γυναίκα ανεβαίνει στην οροφή του αυτοκίνητου για να σωθεί από τα ορμητικά νερά.

Ένας άλλος κύριος προσπαθεί να διασχίσει την οδό Αχαΐας, έχοντας στην αγκαλιά το μωρό του, με το νερό να τον καλύπτει μέχρι τη μέση.

Ανάλογη εικόνα και στο Κολωνάκι. Στην οδό Μαρασλή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, ενώ καρέκλες και άλλα αντικείμενα έξω από καταστήματα παρασύρθηκαν ταξιδεύοντας αρκετά μέτρα μακριά.

Σε κεντρικό δρόμο του Γαλατσίου πλημμύρισαν τα πάντα κι ένας πίδακας εμφανίστηκε στο κέντρο της ασφάλτου.

Παρόμοια εικόνα και στην Πλατεία Αττικής.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και πτώσεις δέντρων.

Στο έλεος της «Atena» δυτική και κεντρική Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Atena» σάρωσε περιοχές της Εύβοιας προκαλώντας πλημμύρες στους Αγίους Αποστόλους της κοινότητας Πετριών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ενώ «χτύπησε» και το νησί της Σκύρου.

Στη Ζάκυνθο δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ από την σφοδρή βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους 4 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους στον Μαχαιράδο.

Μια μπουλντόζα στο Μετόχι προσπαθούσε να ανοίξει τον δρόμο, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά και έπεσε μέσα στον δρόμο.

Ζημιές από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και σε παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού.

Και η Κέρκυρα δοκιμάστηκε από την επέλαση της κακοκαιρίας που έφερε μαζί της καταιγίδες και εκατοντάδες κεραυνούς.

Το δυνατό μπουρίνι έπληξε και το Αργοστόλι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο παραλιακός δρόμος και οι οδηγοί να μην μπορούν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα σε:

  • Λάρισα
  • Χαλκιδική
  • Άρτα
  • Καρπενήσι
  • Παξούς
  • Πάτρα

Το κύμα κακοκαιρίας μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, όπου ισχυρή νεροποντή σφυροκοπά τη Ρόδο.

Από το πέρασμα της κακοκαιρίας προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται μέσα στην πόλη της Ρόδου, που χτυπά με ένταση η «Αtena».

Αναβλήθηκε ο αγιασμός

Εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη Σαμοθράκη, στη Θάσο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Πότε υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Βάσει των προβλέψεων αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η κακοκαιρία «Atena» θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι την Κυριακή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12-09-2024

Στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες κατά τόπους νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-09-2024

Στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ.Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες. Πιθανόνητα τοπικών βροχών υπάρχει στο Ιόνιο, τη βόρεια ηπειρωτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.