Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Πλατανιά Χανίων – «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πλατανιά Χανιών και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά στα Χανιά και συγκεκριμένα στο δήμο Πλατανιά οριοθετήθηκε με τους πάνω από 100 πυροσβέστες να επιμελούνται μικρές εστίες και καπνογόνα σημεία.

Μόνο ένα εναέριο μέσο συνδράμει όπου ενημερωθεί για ρίψη νερού και επίγεια βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή 20 οχήματα της Π.Υ υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πάνω από 20 χωματουργικά μηχανήματα.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, που μαζί με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη βρίσκονται επί τόπου της πληγείσας περιοχής.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας για περιπτώσεις αναζωπύρωσης», είπε ο κ. Τσαπάκος ο οποίος μίλησε για την άμεση και καθολική όπως χαρακτήρισε επέμβαση της πυροσβεστικής «η ετοιμότητα της οποίας βοηθάει στο να προλαμβάνονται τα χειρότερα».

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο έδωσαν μάχη με τις φλόγες που είχαν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκόλευε το πυροσβεστικό έργο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Εκκενώνεται ο Πλατανιάς

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους από το 112 να εκκενώσουν τον Πλατανιά και να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω Παλαιάς Εθνικής οδού.

Η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε σε έκταση κοντά σε ξενοδοχείο και πολύ κοντά σε σπίτια.

Νωρίτερα, γύρω στις 5 το απόγευμα ήχησε το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι η φωτιά βρικόταν κοντά σε δεξαμενές υγραερίου ξενοδοχείου το οποίο εκκενώθηκε, ενώ τους χώρους τους εκκένωσαν και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής για προληπτικούς λόγους.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο:

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.