Βίντεο ντοκουμέντο, που παρουσίασε το Live News, δείχνει καρέ καρέ τη στιγμή που οι δράστες σηκώνουν το προστατευτικό ρολό κοσμηματοπωλείου στην Αριδαία, μπαίνουν μέσα με μια κλωτσιά στην εξώπορτα και αδειάζουν τις προθήκες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους πέντε κουκουλοφόρους που πήραν μέρος στη διάρρηξη αλλά και πέντε συνεργούς τους.

Η δικογραφία πάντως έφτασε στα χέρια εισαγγελέα τρία χρόνια μετά το χτύπημα και πριν από λίγες μέρες δράστες και θύμα ήρθαν σε συμβιβασμό.

Όπως αποκαλύπτει το Live News, τέσσερα και πλέον χρόνια, οι δράστες κλοπής κοσμηματοπωλείου στην Αριδαία αφέθηκαν ελεύθεροι, με νέο νόμο.

Ήρθαν σε συμβιβασμό με την πλευρά του θύματος, επέστρεψαν μέρος της αξίας των κλοπιμαίων και πλέον απολαμβάνουν την ελευθερία τους, απαλλαγμένοι από κάθε άγχος.

Πλέον ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Αριδαία περιμένει να πάρει στα χέρια του τα χρήματα που συμφώνησαν να του δώσουν ως αποζημίωση οι δράστες, με την όλη υπόθεση να είναι η πρώτη που ολοκληρώνεται με συμβιβασμό ανάμεσα στους δράστες και το θύμα τους.

«Ήταν μεγάλο το σοκ του να βλέπεις τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Από το μαγαζί έλειπαν κοσμήματα και θήκες κοσμημάτων, οι λαιμοί βιτρίνας βρίσκονταν στο πάτωμα ενώ πήραν μέχρι και 10 χρυσές θήκες για λίρες, γυναικεία σκουλαρίκια και χρυσούς σταυρούς μεγάλης αξίας», αναφέρει περιβάλλον του θύματος ληστείας.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, αν κακοποιοί μπουν και κλέψουν ένα σπίτι ή ένα κατάστημα και συλληφθούν, έχουν την επιλογή της αποζημίωσης προς το θύμα, επακόλουθο αυτού του συμβιβασμού είναι να αίρεται η δίωξη. Πράγμα που σημαίνει ότι η παράνομη πράξη είναι σαν μην έγινε.

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, αναφέρει ποια είναι η αντίδραση της αστυνομίας για την εφαρμογή του νέου αυτού νόμου.

Η Αστυνομία και η ηγεσία της Λεωφόρου Κατεχάκης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι και προβληματισμένοι, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης.

Θεωρούν ότι το 70 -80% των ατόμων που συλλαμβάνονται για διαρρήξεις και κλοπές μέσα στο τριήμερο που ζητούν και λαμβάνουν ως προθεσμία για την απολογία τους θα επιδιώκουν να αποκτήσουν επικοινωνία με τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποζημιώσουν.