Κλειστά τα σχολεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Με έκτακτη απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από εισήγηση της επιτροπής εκτίμησης κινδύνων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση ήρθε ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τρίτης, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς στις περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ). Το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί για συνέχιση των δυσμενών συνθηκών, γεγονός που ώθησε τις αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Παράλληλα, η τελετή του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μεταφέρεται για το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερώσουν τους γονείς για την ακριβή ώρα της τελετής και την επανέναρξη των μαθημάτων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα και τη λειτουργία των σχολείων μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης και των επίσημων καναλιών επικοινωνίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.