Την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 ανακοίνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, λαμβάνοντας υπόψη τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται.

Επικίνδυνες Καιρικές Συνθήκες

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή της Αλεξανδρούπολης από το βράδυ της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου έως και το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες με συχνές ηλεκτρικές εκκενώσεις, χαλαζοπτώσεις και έντονους ανέμους. Οι συνθήκες αυτές καθιστούν επικίνδυνη τη μετακίνηση, ειδικά για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Αναβολή της Τελετής Αγιασμού

Λόγω των προβλεπόμενων καιρικών φαινομένων και για την προστασία όλων των εμπλεκομένων, ο Δήμος αποφάσισε να μεταθέσει την τελετή Αγιασμού για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024. Η αναβολή αυτή στοχεύει να διασφαλίσει ότι η τελετή θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και στις κατάλληλες συνθήκες, προσφέροντας στους μικρούς μαθητές την ευκαιρία να απολαύσουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς με χαρά και λαμπρότητα.

Προτεραιότητα στην Ασφάλεια των Πολιτών

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στην ασφάλεια των πολιτών, ειδικά σε περιόδους με ακραία καιρικά φαινόμενα. Με τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, η δημοτική αρχή επιδιώκει να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις και δυσάρεστες συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις επικείμενες κακοκαιρίες.

Προετοιμασία για την Επόμενη Ημέρα

Οι σχολικές μονάδες θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή Αγιασμού. Οι μικροί μαθητές θα μπορέσουν να βιώσουν τη σημαντική αυτή στιγμή της σχολικής τους ζωής με ασφάλεια και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς οι καιρικές προβλέψεις για την ημέρα εκείνη δείχνουν βελτίωση των φαινομένων.

Συμπέρασμα

Η προληπτική αναστολή της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποτελεί μια υπεύθυνη κίνηση που στοχεύει στην προστασία της τοπικής κοινωνίας από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Με την απόφαση αυτή, ο Δήμος διασφαλίζει ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα, επιτρέποντας στους μαθητές και τις οικογένειές τους να απολαύσουν αυτή την ιδιαίτερη ημέρα με ασφάλεια και γαλήνη.