Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά χωρίς τα απαραίτητα εφόδια.

Χάρης Δούκας: «Κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, βρέθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του ΚΥΑΔΑ, για να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά στα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα. Ο κ. Δούκας, σε δήλωσή του, τόνισε τη σημασία της φροντίδας προς τους πιο ευάλωτους, και ειδικά τα παιδιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο δείκτης πολιτισμού μίας πόλης μετριέται κυρίως από τον τρόπο που φροντίζει τους πιο ευάλωτους και ιδιαίτερα τα παιδιά. Η αλληλεγγύη είναι βασική προτεραιότητά μας. Δε θέλουμε κανένα παιδί να ξεκινήσει τη φετινή σχολική χρονιά, χωρίς το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους πολίτες που συνεισφέρουν στο πρόγραμμα προσφέροντας σχολικά είδη, επισημαίνοντας ότι η αλληλοβοήθεια αποτελεί βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής της πόλης. Ευχήθηκε επίσης καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές.

Διανομή Σχολικών Ειδών για 1.770 Μαθητές

Η διανομή σχολικών ειδών αφορά συνολικά 1.770 μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν σχολικές τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους και άλλα απαραίτητα είδη. Η διανομή θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και θα παραταθεί όσο υπάρχει ανάγκη, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά θα είναι επαρκώς εξοπλισμένα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόσκληση για Συμμετοχή των Πολιτών

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν στη δράση, προσφέροντας σχολικά είδη σε καλή κατάσταση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210 5246515-6 και να παραδώσουν τις δωρεές τους στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 2 και Φιλαδέλφειας, έναντι Σταθμού Λαρίσης) ή στα κεντρικά γραφεία του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35). Η παραλαβή των δωρεών γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 – 15:00.

Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές της Αθήνας θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.