ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Η πρώτη κίνηση αντεπίθεσης

Σε ποιους απευθύνθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και τι ζήτησε - Πώς αντέδρασε το περιβάλλον του μετά τον ορισμό εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζοντας πια τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το έκτακτο συνέδριο και τις εκλογές, αποφάσεις που θα επικυρωθούν από την Κεντρική Επιτροπή σε δύο εβδομάδες, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την επανεμφάνισή του.

Απομονωμένος στις Σπέτσες κι επικοινωνώντας ως τώρα μόνο με τους πολύ στενούς συνεργάτες του, ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να στείλει ειδοποίηση στο έμψυχο δυναμικό που εξακολουθεί να τον στηρίζει, ζητώντας από τους πάντες να βρίσκονται σε εγρήγορση. Ο κ. Κασσελάκης απευθύνθηκε κυρίως σε επικεφαλής ή μέλη των τοπικών οργανώσεων, όπως επίσης σε πρόσωπα που απάρτιζαν τα think tanks που ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε όλο το προηγούμενο διάστημα πριν από τις Ευρωεκλογές. Πρόκειται για άτομα που τον εμπιστεύτηκαν κι εξακολουθούν να τον πιστεύουν.

Ενημερωμένοι είναι επίσης και βουλευτές που παραμένουν στο πλευρό του, καθώς θεωρούν πως η «καθαίρεσή» του την περασμένη Κυριακή από «τη γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ» δεν είχε τη νομιμοποίηση που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι αυτοί που μιλούν καθημερινά σε Μέσα ενημέρωσης για την ανάγκη να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία.

«Γνώριζε και το άφησε ο Κασσελάκης»

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμη αμφιταλαντεύεται και δεν έχει αποφασίσει για τα επόμενα βήματά του. Ή θέλει να τα επικοινωνήσει στον χρόνο που θα επιλέξει.

Όσο δεν ανοίγει τα χαρτιά του δύο είναι τα σενάρια. Αν είναι προτιμότερο ν’ αντιπαρατεθεί με τους «πραξικοπηματίες», όπως τους χαρακτηρίζει το στενό περιβάλλον του, ή να ιδρύσει έναν νέο πολιτικό φορέα σε σύγχρονα, αμερικανικά, πρότυπα με δημοκρατικό προφίλ. «Γνώριζε ότι η πρόταση μομφής θα περάσει, αλλά την άφησε για να πέσουν οι μάσκες», διαρρέει πλέον από το «στρατόπεδό» του σε μια προσπάθεια να φανεί πως ο 36χρονος πολιτικός παραμένει ψύχραιμος και έτοιμος για την αντεπίθεσή του.

Επισημαίνεται άλλωστε από ανθρώπους του πως μετρήσεις που αφορούν τη δημοφιλία του δεν ορίζουν σε καμία περίπτωση τις αποφάσεις του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.