Δημοσκόπηση GPO: Δεν έπεισε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Το φάντασμα του Τσίπρα «τρώει» τον Κασσελάκη

Η πρώτη σφυγμομέτρηση μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα - Ποια η γνώμη του εκλογικού σώματος για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Το «ναι» στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - Τι λένε για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ.

Μια αρχική αποτύπωση του πολιτικού σκηνικού στον απόηχο των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και την έκπτωση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις εκλογές στο ΠαΣοΚ, έφερε στην επιφάνεια η GPO μέσα από δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Δεύτερο το ΠαΣοΚ – Σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με προβάδισμα 15,4% έναντι του ΠαΣοΚ, που πάντως διατηρεί τη δεύτερη θέση, την ώρα που ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ αρκείται σε μονοψήφιο ποσοστό.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ βρίσκεται στο 27,2%, το ΠαΣοΚ στο 11,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 9,3%, το ΚΚΕ στο 8,3%, η Ελληνική Λύση στο 8,1%, η Φωνή Λογικής στο 4,1%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,5%, ενώ ΝΙΚΗ και η Νέα Αριστερά ανιχνεύονται κάτω από το όριο του 3%.

Οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος σε θετικές γνώμες. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ακολουθείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, που όμως απέχει σχεδόν δέκα μονάδες.

«Ναι» στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, «ναι» σε σε Τσίπρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κάρτα που αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και το ερώτημα για την πρόταση μομφής που «καθαίρεσε» τον Στ. Κασσελάκη από την προεδρία. Σε μια αντανάκλαση των όσων συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή, το 57,4% των ψηφοφόρων του κόμματος συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με την πρόταση, εν αντιθέσει με το 40% που διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Αντιστοίχως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα (42,8%), πολύ πιο μπροστά από τον Στ. Κασσελάκη που συγκεντρώνει το 17,9% των προτιμήσεων. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7% και σε μονοψήφιες τιμές βρίσκονται οι Παύλος Πολάκης (7,4%), Όλγα Γεροβασίλη (4,7%), Νικόλας Φαραντούρης (2,3%) και Απόστολος Γκλέτσος (1,2%).

Νέο πρόσωπο στο ΠαΣοΚ θέλουν οι 6/10

Από την άλλη, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν σε ποσοστό 35,2% ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές που έρχονται. Άλλο πρόσωπο προτιμά αντιθέτως το 59%.

Δεν έπεισε ο Μητσοτάκης – Μόνιμος βραχνάς η ακρίβεια

Η δημοσκόπηση ρώτησε τους ψηφοφόρους και τη γνώμη τους για το «πακέτο» μέτρων του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Εξ αυτών το 39,2% τις αποτίμησε θετικά και το 57,4% αρνητικά.

Δικαιολογημένα οι πολίτες και σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τη βελτίωση του συστήματος υγείας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πλέον με ποσοστό 43,2%.

Πάντως, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μόνο 1/3 τις αξιολογεί με θετικό τρόπο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.