Δημήτρης Ταλουμάς: Η ελληνική κοινότητα Μελβούρνης τιμά τη μνήμη του σπουδαίου ομογενούς ποιητή

Η Δρ. Κωνσταντίνα Ντούνη θα παρουσιάσει την απεικόνιση των γυναικών στη συλλογή του Τσαλουμά σε διάλεξη που θα δοθεί στις 19/9.

Η Δρ. Κωνσταντίνα Ντούνη θα παρουσιάσει φέτος τη διάλεξη στη μνήμη του Δημήτρη Τσαλουμά, την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ. στο Ελληνικό Κέντρο. Η διάλεξη παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης.

Η σημασία του Δημήτρη Τσαλουμά στη λογοτεχνία των Ελληνο-Αυστραλών είναι ανεκτίμητη. Έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία για την ποίησή του κατά τη διάρκεια της ζωής του και τα βιβλία του είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία που χρειάστηκε να επανεκδοθούν. Ο Τσαλουμάς προσκλήθηκε στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Καίμπριτζ και παρουσίασε ποίησή του σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, το έργο του έχει αποκτήσει και νέα αναγνώριση στην Ελλάδα, όπως φαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Το Kοράλλι» της Αθήνας, που είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον Δημήτρη Τσαλουμά.

Στο φετινό σεμινάριο, η Δρ. Ντούνη θα παρουσιάσει το θέμα «A Woman’s Voice Crying Out in the Wilderness: The Depiction of Women in Early Poetry Collection, The House with the Eucalypts». Η παρουσίαση θα εξετάσει την απεικόνιση των γυναικών στη συλλογή του Τσαλουμά και θα αναλύσει πώς η μνήμη και η αποξένωση δημιουργούν έντονες εικόνες. Επιπλέον, η Δρ. Ντούνη θα μοιραστεί προσωπικές αναμνήσεις από τις επισκέψεις της στο σπίτι του Τσαλουμά στο Έλγουντ, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Αγγλία, και στο αγαπημένο του σπίτι στη Λέρο.

Η Δρ. Κωνσταντίνα Ντούνη είναι βραβευμένη εκπαιδευτικός, συγγραφέας και μεταφράστρια λογοτεχνίας στην Ακαδημία Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μόνας. Η έρευνά της επικεντρώνεται στη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελληνο-Αυστραλών. Η διδακτορική της διατριβή, The Shadow and the Muse, μελετά τα κείμενα γυναικών μεταναστριών και τις προκλήσεις που θέτουν για τις παραδοσιακές απόψεις περί φύλου. Η πιο πρόσφατη μετάφρασή της είναι τα απομνημονεύματα της Λίτσας Νικολόπουλου-Γόγκα, Moments of Truth (Australian Scholarly Publishing). Έχει επίσης δημοσιεύσει εκτενώς, με κεφάλαια στην επικείμενη έκδοση The Cambridge History of Australian Poetry και A New History of Greek-Australian Literature.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Πότε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, 7 μμ.

Πού: Ελληνικό Κέντρο (Μezzanine level, 168 Lonsdale Street, Μελβούρνη)

Χορηγοί: Σοφία Αβραμούδα και Ελένη Νίκκα, Owl Books

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.