Taylor Swift: Ανακοίνωσε τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις στις εκλογές των ΗΠΑ

Η Taylor Swift ανακοίνωσε πως στις εκλογές των ΗΠΑ στηρίζει την Κάμαλα Χάρις - «Την ψηφίζω επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τους σκοπούς που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν πολεμιστή για να τους υπερασπιστεί», σημείωσε η ποπ σταρ.

Η Αμερικανίδα σταρ, Taylor Swift, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, πως θα ψηφίσει τη Δημοκρατική υποψήφια Κάμαλα Χάρις για την προεδρία, στις εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Η αγαπημένη καλλιτέχνης αποφάσισε να προβεί σε αυτή τη δήλωση λίγο μετά το debate ανάμεσα στην υποψήφια των Δημοκρατικών και στον Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή της, πως επιλέγει τη συγκεκριμένη υποψήφια, καθώς «αγωνίζεται για υποθέσεις και δικαιώματα που πιστεύω», ενώ παράλληλα υπέγραψε το μήνυμα προς τους ακολούθους της ως άτεκνη γατομάνα.

Το τελευταίο σχόλιο της Taylor Swift ήταν ένα αιχμηρό βέλος προς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Τζ. Ντ. Βανς. Ο ίδιος είχε προκαλέσει πλήθος οργισμένων αντιδράσεων χρησιμοποιώντας τον όρο.

Η ανάρτηση της ποπ σταρ, η οποία είχε τεράστια απήχηση στα νεανικά κοινά, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο like, μέσα σε 15 λεπτά. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια like, πλέον. Τη δήλωσή της επέλεξε να συνοδεύσει μαζί με μία φωτογραφία της με τη γάτα της.

Η ανάρτηση της Taylor Swift

«Όπως πολλοί από εσάς, παρακολούθησα το ντιμπέιτ απόψε. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τα θέματα που εξετάζονται και τις θέσεις που παίρνουν οι υποψήφιοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ως ψηφοφόρος, φροντίζω να παρακολουθώ και να διαβάζω ό,τι μπορώ σχετικά με τις προτεινόμενες πολιτικές και τα σχέδιά τους για αυτή τη χώρα.

Η απάντηση για το AI

«Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι ο AI «εαυτός μου» υποστήριζε ψευδώς την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. Πραγματικά μου ξύπνησε τους φόβους μου γύρω από το AI και τους κινδύνους της διασποράς παραπληροφόρησης. Με έφερε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ διαφανής σχετικά με τα πραγματικά μου σχέδια για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος. Ο απλούστερος τρόπος για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης είναι η αλήθεια.

Θα ψηφίσω την Kamala Harris και τον Tim Walz στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ψηφίζω την @kamalaharris επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τους σκοπούς που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν πολεμιστή για να τους υπερασπιστεί. Θεωρώ ότι είναι μια σταθερή, χαρισματική ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος. Ενθαρρύνθηκα και εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από την επιλογή του συνυποψηφίου της @timwalz, ο οποίος υπερασπίζεται εδώ και δεκαετίες τα δικαιώματα των LGBTQ+, την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της.

Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου. Η έρευνά σας είναι δική σας και η επιλογή είναι δική σας. Θέλω επίσης να πω, ειδικά στους ψηφοφόρους που ψηφίζουν για πρώτη φορά: Να θυμάστε ότι για να ψηφίσετε, πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι! Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ψηφίζετε νωρίς. Στην ιστορία μου θα σας παραπέμψω στο πού μπορείτε να εγγραφείτε και να βρείτε ημερομηνίες και πληροφορίες για την πρόωρη ψηφοφορία.

Με αγάπη και ελπίδα,

Taylor Swift

Άγαμη γατομάνα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.