5 το πρωί: Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Η επέλαση της κακοκαιρίας – Η νίκη της Εθνικής

Στις 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος, εάν χρειαστεί, θα λάβει χώρα την 1η Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

1

Στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Οι εκλογές: Όπως έγινε γνωστό χθες, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου.
  • Το συνέδριο: Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 1-3 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα το συνέδριο του κόμματος, ενώ η εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο θα γίνει στις 19-20 Οκτωβρίου.
  • Οι παραιτήσεις: Την ίδια ώρα οι παραιτήσεις της «ομάδας Κασσελάκη» από το κόμμα συνεχίζονται, με τη Βούλα Κεχαγιά να είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Η πρώην πλέον εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως οι τελευταίες εξελίξεις δεν της επέτρεπαν να παραμείνει στη θέση που κατείχε από τις αρχές Μαρτίου.
2

Στο 3% ο πληθωρισμός - Σε ποια προϊόντα αυξήθηκαν οι τιμές

  • Η αύξηση: Aυξήθηκε στο 3% ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι που συμβαίνει για 4ο συνεχόμενο μήνα. Από τα στοιχεία προκύπτουν σημαντικές ανατιμήσεις, 6,5% σε ένδυση-υπόδηση αλλά και σε ότι αφορά την κατηγορία «στέγαση» που οι τιμές τρέχουν με 5,5%.
  • Τα τρόφιμα: Αναφορικά με τα τρόφιμα, το ελαιόλαδο είναι κατά 49,1% ακριβότερο, τα δημητριακά 11,2% και τα ψάρια 11,3%. Στο φυσικό αέριο οι ανατιμήσεις φτάνουν το 28%, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν 27,3% υψηλότερα. Ανατιμήσεις 14% σημειώθηκαν στα ασφάλιστρα υγείας, ενώ το πακέτο διακοπών καταγράφει αύξηση 7,2%.
  • Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή: Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Αύγουστο 2024, σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2024 παρουσίασε αύξηση 0,3%. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τρέχει το ίδιο διάστημα με ρυθμό 3,2%.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία

  • Σάρωσε την Αττική: Σφοδρά έπληξε το λεκανοπέδιο η κακοκαιρία ATENA. Τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας χάθηκαν από τα νερά. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στο κέντρο της Αθήνας και στο Γαλάτσι. Στον Ευαγγελισμό μηχανάκια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στους Αμπελόκηπους ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο όχημά του.
  • Με ποιες περιοχές συνεχίζει: Την Τετάρτη θα ενταθούν τα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές, οι οποίες δεν θα προβληματίσουν.
  • Αναβάλλεται ο Αγιασμός: Τον καθιερωμένο Αγιασμό, αύριο πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων για το φετινό σχολικό έτος, αναβάλει η κακοκαιρία σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου (Σαμοθράκη, Θάσο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο).
4

Θρίλερ στην Αχαρνών

  • Τι συνέβη: Πανικός στην Αχαρνών επικράτησε το πρωί της Τρίτης, στην καρδιά της Αθήνας. Ένας άνδρας απειλούσε να ανατινάξει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, με μία φιάλη υγραερίου που κρατούσε στα χέρια του.
  • Ο λόγος: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη ήταν η είδηση ότι έχασε ολόκληρη την οικογένειά του στην Παλαιστίνη.
  • Η κατάληξη: Έπειτα από τέσσερις ώρες, άνδρες της ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα και αφόπλισαν τον Παλαιστίνιο, τον οποίο συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν είχε εισαχθεί σε ψυχιατρείο καθώς, σύμφωνα με τους κατοίκους της γειτονιάς, είχε μαχαιρώσει δύο αλλοδαπούς
5

Νίκη με 0-2 για την Εθνική Ελλάδας μέσα στο Δουβλίνο

  • Η νίκη: H Εθνική Ελλάδας μετά τη Φινλανδία, νίκησε και την Ιρλανδία με ένα «καθαρό» 2-0 και έκανε το «2Χ2» στον 2ο όμιλο της League B του Nations League.
  • Οι σκόρερς: Το σκορ για την Εθνική μας ομάδα άνοιξε με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή στο 50′ άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Χρήστο Τζόλη στο 87′
  • Η συνέχεια: Μετά το πολύ καλό ξεκίνημα, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, με την οποία «συγκατοικεί» στην κορυφή του ομίλου, στο Γουέμπλεϊ, στις 10 Οκτωβρίου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.