Τα δημοσιεύματα περί μεταφοράς ιρανικών όπλων στη Ρωσία δεν είναι παρά «απεχθής προπαγάνδα» για να αποκρυβεί η στρατιωτική στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες στο Ισραήλ, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, αφού πολλές χώρες της Δύσης προανήγγειλαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

«Η δημοσίευση αυτών των ψευδών και παραπλανητικών αναφορών περί μεταφοράς ιρανικών όπλων σε ορισμένες χώρες είναι απλώς απεχθής προπαγάνδα για να κρύψουν τη μεγάλη, παράνομη, ένοπλη υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων Δυτικών χωρών στη γενοκτονία της Γάζας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νασέρ Καναανί, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Ο εκπρόσωπος δεν έκανε καμία αναφορά στις νέες κυρώσεις.

«Η συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια»

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε σήμερα ότι η Ρωσία παρέλαβε από το Ιράν βαλλιστικούς πυραύλους και πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων, προειδοποιώντας ότι η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Εκτός από τις ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία ανέφεραν ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν.

«Ορισμένες Δυτικές χώρες αυτοπροβάλλονται ως προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στηρίζουν την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών αλλά στέλνουν κάθε είδος όπλου για να στηρίξουν τα εγκλήματα πολέμου του σιωνιστικού καθεστώτος», δηλαδή του Ισραήλ, πρόσθεσε ο Καναανί στην ανάρτησή του.