Dominique Pelicot: Εισήχθη στο νοσοκομείο – Αναβλήθηκε η κατάθεσή του

Ο 71χρονος ο οποίος για εννέα χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του και την άφηνε έρμαιο στις ορέξεις των φίλων του εισήχθη στο νοσοκομείο - Αναβλήθηκε η κατάθεσή του στο δικαστήριο

Η αναμενόμενη κατάθεση του Dominique Pelicot για την υπόθεση των βιασμών της πρώην συζύγου του η οποία έχει σοκάρει τη Γαλλία αναβλήθηκε. Ο 71χρονος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας έντονους κοιλιακούς πόνους.

Υπενθυμίζουμε ότι και τη Δευτέρα απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα τονίζοντας ότι δεν αισθανόταν καλά. Έτσι, η κατάθεσή του η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη αναβλήθηκε με τον δικαστή να ανακοινώσει ότι «θα υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του».

Έπαθε κρίση η κόρη του

Η δίκη συνεχίστηκε κανονικά με άλλες καταθέσεις. Συγκεκριμένα κλήθηκαν να μιλήσουν στο δικαστήριο αστυνομικοί που εντόπισαν τα στοιχεία μετά τις σχετικές έρευνες και έχουν δει το υλικό που υπήρχε στα αρχεία του δράστη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κόρη του ζευγαριού, δεν άντεξε τις περιγραφές για την κακοποίηση που βίωνε η μητέρα της και έτσι ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως αποδείχθηκε ο Dominique Pelicot είχε τραβήξει γυμνές φωτογραφίες και της κόρης του.

Το χρονικό του δράματος

Ο Dominique και η Gisele Pelicot ήταν 21 ετών όταν παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 1973, δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Το νεαρό ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Παρισιού και απέκτησε τρία παιδιά. Το 2001, το ζευγάρι χώρισε για οικονομικούς λόγους, αλλά συνέχισε να ζει μαζί, πριν ξαναπαντρευτεί το 2007.

Ο εφιάλτης για την Gisele Pelicot άρχισε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποίησε αργότερα η αστυνομία αποκαλύφθηκε ότι οι πρώτες γυμνές φωτογραφίες της τραβήχτηκαν το βράδυ της 23ης προς 24η Ιουλίου 2011.

Από την 1η Μαρτίου 2013, όταν εγκατέλειψαν την περιοχή του Παρισιού για να ζήσουν μια ειρηνική συνταξιοδότηση στο Μαζάν, ο Dominique Pelicot πολλαπλασίασε τις προσκλήσεις για βιασμό. Παράλληλα, η Gisele Pelicot ένιωθε πολλές φάσεις λήθης και είχε γυναικολογικά προβλήματα, χωρίς να υποψιάζεται την αιτία. Μεταξύ 2011 και 2020, καταγράφηκαν 92 σεξουαλικές πράξεις σε βάρος της.

Οι έρευνες στον υπολογιστή του από την αστυνομία αποκάλυψε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Στο φορητό του υπολογιστή, που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του στο χωριό Mazan, οι ερευνητές ανακάλυψαν εκατό βίντεο και 300 φωτογραφίες, στις οποίες η σύζυγός του, Gisele Pelicot, βιάζεται από δεκάδες άνδρες. Βρήκαν επίσης μηνύματα στα οποία ο Dominique Pelicot τους προσκαλεί ξεκάθαρα να κάνουν σεξ με τη σύζυγό του, ενώ εκείνη είναι αναίσθητη. Ο σύζυγός της παραδέχεται ότι τη νάρκωσε εν αγνοία της με ισχυρό αγχολυτικό.

Οι έρευνες έδειξαν ότι έκρυβε τα δισκία σε ένα παπούτσι για περπάτημα, το οποίο είχε στο γκαράζ του σπιτιού.

Το σκοτεινό παρελθόν του αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για τον 71χρονο άνδρα. Η καθημερινή ζωή του Dominique Pelicot στις δεκαετίες του 1990 και του 2000 δεν αφήνει τίποτα να φανεί. Μόνο μετά τη σύλληψή του, χρόνια αργότερα, οι ερευνητές θα ανακάλυπταν την πιθανή εμπλοκή του σε άλλες υποθέσεις. Το φθινόπωρο του 2022 κατηγορήθηκε, παρά τις αρνήσεις του, για τον βιασμό και τη δολοφονία το 1991 της Sophie Narme, 23 ετών, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Η διαδικασία εναντίον του ήταν η πρώτη που κινήθηκε από τη μονάδα ανεξιχνίαστων υποθέσεων, που ασχολείται με εγκλήματα κατά συρροή ή ανεξιχνίαστα και εδρεύει στη Ναντέρ. Πρόκειται για κατηγορίες «που βασίζονται αποκλειστικά σε διασυνδέσεις», κατήγγειλε στο AFP η δικηγόρος του, Béatrice Zavarro, η οποία υποστηρίζει ότι ο πελάτης της «έμεινε άναυδος» .

Ο Dominique Pelicot κατηγορείται επίσης για απόπειρα βιασμού στο Seine-et-Marne το 1999. Το DNA του βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος – παραδέχεται τα γεγονότα, αλλά αρνείται ότι χρησιμοποίησε όπλο. Σε αυτές τις δύο υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί, ο τρόπος δράσης είναι πανομοιότυπος. Δύο γυναίκες ναρκώθηκαν με αιθέρα «στο πλαίσιο μιας ξενάγησης διαμερίσματος, με τα δύο θύματα να είναι και οι δύο μεσίτριες», διευκρίνισε η εισαγγελία της Ναντέρ στις αρχές του 2023.

Μέχρι την καταδίκη του για βιντεοσκόπηση κάτω από τις φούστες γυναικών στο Carpentras, ο Dominique Pelicot δεν είχε ποινικό μητρώο. Στις 31 Ιουλίου 2010, ωστόσο, συνελήφθη σε εμπορικό κέντρο στη Seine-et-Marne για παρόμοιες πράξεις. Τότε βιντεοσκοπούσε κάτω από φούστες χρησιμοποιώντας μια κάμερα κρυμμένη σε ένα στυλό. Δήλωσε ένοχος και πλήρωσε πρόστιμο 100 ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.