Το Nations League έχει έναν «X Factor» κι αυτός λέγεται Φώτης Ιωαννίδης! Ο… καυτός Ελληνας επιθετικός έδωσε τη λύση στην Εθνική μας σε ένα παιχνίδι γεμάτο προβλήματα, με ένα απίθανο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής. Λίγα λεπτά πριν το τέλος, ο Χρήστος Τζόλης διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με φοβερή ενέργεια, μετά από μια εξίσου καλή μπαλιά του Μπακασέτα. Μιλάμε για μια νίκη… ποιότητας.

Μετά τις νίκες επί της Φινλανδίας στον Πειραιά και της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτη θέση του ομίλου του Nations League, μαζί με την Αγγλία, που νίκησε τους ίδιους αντιπάλους.

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε μία ενδεκάδα με κοινές βάσεις με αυτή του ματς κόντρα στη Φινλανδία, έχοντας κάνει όμως δύο αλλαγές. Πρόσθεσε στο… μείγμα τους Σιώπη και Τζόλη, δίνοντας έτσι περισσότερα τρεξίματα και μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα. Ο δεύτερος, μάλιστα, ήταν από τους λίγους που τελικά ξεχώρισαν.

Και… πάλι καλά

Στο πρώτο ημίχρονο, η εμφάνιση ήταν επιεικώς κακή. Δύο φάσεις όλες κι όλες δεν ήταν αυτό που προσδοκούσε ο Σέρβος τεχνικός, που είδε την ομάδα του να μη μπαίνει στο γήπεδο καλύτερα από ότι στην πρεμιέρα. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι βρήκαν καλές στιγμές και φλέρταραν με το γκολ περισσότερο από εμάς.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 11′, όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, η οποία κατεληξε πολύ κοντά στην εστία του Κέλεχερ. Πέρασαν 15 λεπτά και αρκετές καλες προϋποθέσεις της Ιρλανδίας για να βρούμε ξανά καλή φάση, η οποία ήρθε από μία χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, η οποία κατέληξε σε κόρνερ.

Οι απανωτές κακές αντιδράσεις της εθνικής μας στο αμυντικό κομμάτι έκαναν την Ιρλανδία να βρει ένα γκολ, το οποίο ακυρώθηκε, από ένα απίθανο βολέ του Ογκμπένε έξω από την περιοχή. Σταθήκαμε τυχεροί και το μηδέν παρέμεινε. Οι Ιρλανδοί, όμως, συνέχισαν να απειλούν και λίγα λεπτά αργότερα το έκαναν με ένα σουτ του Μπράουν από τα όρια του κουτιού.

Fotis happened…

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ίδια ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Τρία λεπτά μετά το ξεκίνημα, ο Ιωαννίδης το πήρε πάνω του. Αφού η μπάλα δεν έφτανε στην περιοχή την πήρε αυτός έξω από το ημικύκλιο και εκτέλεσε με ένα απίθανο μακρινό πλασέ με το αριστερό του πόδι.

Παρότι στο πρώτο πεντάλεπτο ο ενθουσιασμός φαινόταν στο γήπεδο, οι νέες ευκαιρίες δεν ήρθαν. Η Εθνική, όμως, είχε στα πόδια της μια πιο διαχειρίσιμη κατάσταση. Στο 67′, ένα ωραίο τρίγωνο τριών παικτών έφερε μία καλή στιγμή, με τον Τζόλη να στέλνει τη μπάλα άουτ από πλάγια θέση.

Οι Ιρλανδοί μπήκαν απειλητικά στην περιοχή του Βλαχοδήμου στο 84′, όμως το σουτ του Ρόμπινσον πήγε στα σώματα και παίρνοντας φάλτσα, βγήκε κόρνερ, κοντά στην εστία του Ελληνα γκολκίπερ.

Πολύ λίγο αργότερα, όμως, ο Τζόλης υποδέχθηκε τη μπάλα από μια πάρα πολύ όμορφη ψηλοκρεμαστή πάσα του Μπακασέτα, βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετική κίνηση και ακόμα καλύτερο σουτ, δεν άφησε ελπίδες στον Κέλεχερ, κάνοντας το 0-2!

Το παιχνίδι είχε πλέον ανοίξει για τα καλά και λίγο έλλειψε να δούμε τον Μπακασέτα να κάνει με εντυπωσιακό τρόπο το 0-3. Επιασε ένα πολύ καλό βολέ από τα όρια της περιοχής, τρόμαξε τον αντίπαλο πορτιέρε, όμως δε μπόρεσε και να σκοράρει.