Αισιόδοξα είναι τα νέα για την πορεία της υγεία του 69χρονου κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο καθώς οι γιατροί σήμερα, Τρίτη, τον αποσωλήνωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 69χρονος κτηνοτρόφος πυροβολήθηκε τουλάχιστον 4 φορές από δράστη, που παραμένει ασύλληπτος ακόμα, την περασμένη Παρασκευή (06.09.2024) και μάλιστα δεν δίστασε να του κόψει και την γλώσσα.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται, καρέ – καρέ οι κινήσεις του.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση σε βάρος του θύματος. Στο βίντεο εικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας που φοράει κάλτσα στο κεφάλι του, βγάζει μαχαίρι ή ψαλίδι, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σκύβει και κόβει τη γλώσσα του άτυχου 69χρονου.

Ψάχνουν ίχνη DNA του δράστη από το σημείο

Κατόπιν στα πλάνα φαίνεται ο δράστης να σκουπίζει το αντικείμενο με το οποίο έκοψε τη γλώσσα του θύματος. Από αυτή την συγκεκριμένη κίνηση όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αστυνομικοί ψάχνουν ίχνη DNA από το σημείο, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης.

Οι Αρχές θεωρούν ότι ο δράστης είναι ένα τρίτο άτομο, όχι άμεσος συγγενείς από τις οικογένειες που εμπλέκονται στις σχετικές διενέξεις που έχει στρατολογηθεί για να κάνει την αποτρόπαια πράξη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η έρευνα των Αρχών στρέφεται και σε κάποια άλλα πρόσωπα στο ευρύτερο περιβάλλον, καθώς προκύπτει ότι υπάρχουν άτομα με ποινικές εμπλοκές σε άλλες παρελθοντικές υποθέσεις.

Περιμένουν να καταθέσει

Εκείνο τώρα που περιμένουν οι Αρχές, είναι η στιγμή που ο 69χρονος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να φιμώσει για πάντα το θύμα του κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω.

«Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου.