Ρέθυμνο: Αποσωλήνωσαν τον 69χρονο κτηνοτρόφο – Περιμένουν να καταθέσει

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία του 69χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος δέχτηκε τέσσερις σφαίρες και του έκοψαν τη γλώσσα με ψαλίδι - Θα καταθέσει στην αστυνομία

Δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και τον θώρακα και τον βασάνισαν, κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι. Κι όμως, ο 69χρονος κτηνοτρόφος, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Σήμερα οι γιατροί τον αποσωλήνωσαν και πλέον είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Ο Γεώργιος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ δήλωσε: «Ο ασθενής τραχειοτομήθη χθες, σήμερα υπεβλήθη σε τεστ αφύπνισης η οποία ήταν θετική, αυτή τη στιγμή είναι εκτός αναπνευστήρα, τα ζωτικά του σημεία είναι καλά, τώρα τα υπόλοιπα, θα δούμε. Δηλαδή, ό,τι προβλήματα υπάρχουν αν υπάρξουν, θα είναι από τη σπονδυλική στήλη».

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος που έπεσε θύμα της δολοφονικής ενέδρας μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα στο Ρέθυμνο, πλέον, έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Τα λόγια της συζύγου του, αποκλειστικά στο Live News, συγκλονίζουν.

«Έγινε τραχειοστομία, σταθερή είναι η κατάσταση. Μια λέει, καταλαβαίνει, μια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω. Εμένα αυτή τη στιγμή με απασχολεί να γίνει ο άντρας μου καλά. Να ζήσει. Κι ας είναι και ανάπηρος».

Περιμένουν να καταθέσει

Εκείνο τώρα που περιμένουν οι Αρχές, είναι η στιγμή που ο 69χρονος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να φιμώσει για πάντα το θύμα του κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω.

«Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Πού εστιάζουν οι έρευνες

Οι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει λεπτό τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα, προχώρησαν ήδη σε εκτεταμένες επιχειρήσεις στο χωριό του κτηνοτρόφου αλλά και σε γειτονικά χωριά προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη τους.

Οι σκληροί κακοποιοί τα ξημερώματα της Παρασκευής, έστησαν καρτέρι στον κτηνοτρόφο, μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα, κοντά στο χωριό του.

Ο κτηνοτρόφος πήγε στις 6:30 το πρωί την μονάδα άνοιξε την μπροστινή πόρτα της αποθήκης, μπήκε στο εσωτερικό και στη συνέχεια άνοιξε την πίσω πόρτα για να ποτίσει τα ζώα του. Εκεί ήταν κρυμμένοι οι δράστες. Τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον στα πόδια και το χέρι και του έκοψαν τη γλώσσα.

«Τον πατέρα μου πρώτα τον πυροβόλησαν 4 φορές στο σώμα και τα πόδια και μετά του έκοψαν την γλώσσα, στο τέλος. Εμείς δεν έχουμε πειράξει πότε άνθρωπο. Γιατί τέτοιο μίσος; Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνει καλά ο πατέρας μου και να πληρώσουν οι ένοχοι για αυτό που έκαναν.

Εμείς δεν έχουμε βλάψει ποτέ άνθρωπο, δεν έχουμε βεντέτα με κανέναν. Να συλλάβει η αστυνομία αυτούς που έκαναν κακό στον πατέρα μου. Να μην χυθεί άλλο αίμα», τόνισε η κόρη του κτηνοτρόφου.

Τα σενάρια

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες στην κτηνοτροφική μονάδα και φέρονται να έχουν καταγράψει την διαφυγή του ή των δραστών.

Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν συγκεκριμένους ύποπτους στο στόχαστρο, όπως έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες και τις μαρτυρίες συγγενών και φίλων του 69χρονου.

Το βασικότερο σενάριο που εξετάζεται είναι εάν το καρτέρι που στήθηκε με σκοπό τη δολοφονία του κτηνοτρόφου, σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του γιου του με καυστικό υγρό τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο, με κίνητρο οι διαφορές για μια έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.