Τα δόντια της έδειξε η κακοκαιρία ATENA στην Αττική καθώς οι καταρρακτώδες βροχές μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής σε πολύ μικρό διάστημα στην Αττική. Σε τοπικό επίπεδο είχαμε ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα, ένα ακραίο ξέσπασμα βροχοπτώσεων.

Τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας χάθηκαν από τα νερά. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στο κέντρο της Αθήνας και στο Γαλάτσι.

Στον Ευαγγελισμό μηχανάκια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στους Aμπελόκηπους ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο όχημά του καθώς αυτό παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά. Το ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου προκειμένου να σωθεί.

Βέβαια, η κακοκαιρία εξασθενεί στην περιοχή της Αττική.

Ωστόσο, μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα της Τετάρτης θα ενταθούν τα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές, οι οποίες δεν θα προβληματίσουν.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου, με πιο αυξημένους τους δείκτες δυσφορίας λόγω της υγρασίας.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Για την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 09-09-2024/1300 τοπική ώρα με α.α. 2/2024 ενημέρωσε με ανάρτησή του στα social media ο Θοδωρής Κολυδάς.