Αναβάλλεται ο αγιασμός σε σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και στη Λήμνο, λόγω της κακοκαιρίας ΑΤΕΝΑ.

Ειδικότερα, δεν θα χτυπήσει αύριο Τετάρτη 11/10 το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιφέρειας, μετά και από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, η έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο αγιασμός μεταφέρεται κατά μια ημέρα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Περιφερειάρχης ΠΑΜΘ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ»

Η ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου

Σας γνωρίζουμε ότι, με την υπ’ αριθμ. 230/2024 απόφαση της Δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των ειδικών σχολείων του Δήμου Λήμνου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, με βάση την πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για επικράτηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στην περιοχή μας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και για την προστασία μαθητών, διδασκόντων και λοιπού προσωπικού, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 11-09- 2024. Οι τελετές Αγιασμού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12-09-2024, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.