Πειραιάς: Η 4η Γιορτή Ανακύκλωσης την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Η πλατεία Κοραή γίνεται και πάλι το επίκεντρο μιας από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά, τη Γιορτή Ανακύκλωσης, η οποία φέτος διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για τη σημασία της ανακύκλωσης, προωθώντας τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 15:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00, η πλατεία Κοραή θα γεμίσει με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φουσκωτά παιχνίδια, ειδικές κατασκευές και πολλά άλλα διασκεδαστικά γεγονότα που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να δίνουν «δεύτερη ζωή» σε υλικά όπως το γυαλί, το πλαστικό, το χαρτί, το αλουμίνιο και τα παλιά ρούχα. Η γιορτή στοχεύει όχι μόνο στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την ανακύκλωση, αλλά και στην ενεργή τους συμμετοχή μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων όπως:

  • Το Χωριό της Ανακύκλωσης, όπου τα παιδιά θα μάθουν για τα οφέλη της.
  • Μικροί Κηπουροί, όπου θα φυτέψουν και θα εξοικειωθούν με την περιβαλλοντική φροντίδα.
  • Εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως το Φιδάκι Ανακύκλωσης και το Παίζω για να μάθω (Ρουκ Ζουκ).

Στις 18:00, η διασκέδαση θα κορυφωθεί με μια παράσταση μαριονέτας με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ οι μικροί φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια όπως πύργο αναρρίχησης και φουσκωτά. Στις 19:00, ο δημοφιλής παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος θα αναλάβει την παρουσίαση της γιορτής, μεταδίδοντας με χαρούμενη διάθεση το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Κοινωνική διάσταση και βραβεία

Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει και έναν ισχυρό κοινωνικό σκοπό. Οι μαθητές των σχολείων που διακρίθηκαν στη συγγραφή παραμυθιού με θέμα την ανακύκλωση θα κερδίσουν 40 τάμπλετ, ενώ τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια. Επιπλέον, στα τρία πρώτα σχολεία που κέρδισαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης θα δοθούν δωροεπιταγές για τις ανάγκες των σχολείων τους.

Μια ξεχωριστή στιγμή της γιορτής θα είναι η στήριξη του 10χρονου Γιάννη Κορολόγου, ο οποίος εδώ και 4 χρόνια, έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στα οστά και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εξειδικευμένες θεραπείες του έχουν πολύ μεγάλα κόστη και γι΄ αυτό στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει ειδικό κουτί συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε όσοι και όσες το επιθυμούν να συνεισφέρουν δίνοντας ελπίδα στον Γιάννη και την οικογένειά του.

Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται πάντα και ο εγκεκριμένος ερανικός λογαριασμός, ώστε να κατατίθενται προσφορές πριν και μετά τη γιορτή:

Εθνική Τράπεζα : GR7201101860000018662467960

Δικαιούχοι: Ιωάννης Κορολόγος, Νικολέττα Πρίντεζη (Μητέρα

Δηλώσεις των αρμοδίων

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης, αναφέροντας:
«Για τέταρτη χρονιά διοργανώνουμε τη Γιορτή Ανακύκλωσης, μια δράση με μεγάλη απήχηση, που εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους στη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση δεν είναι μία εφήμερη τάση, αλλά μια στάση ζωής που πρέπει να καλλιεργηθεί από μικρή ηλικία. Η κοινωνική διάσταση της δράσης είναι εξίσου σημαντική, καθώς καλούμε όλους να στηρίξουν τον μικρό μας φίλο Γιάννη στη μάχη του για τη ζωή.»

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Ρέππας, υπογράμμισε τη σημασία της γιορτής ως θεσμού για τον Πειραιά, λέγοντας:
«Η Γιορτή Ανακύκλωσης έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του Πειραιά, προσελκύοντας κάθε χρόνο περισσότερους δημότες και επισκέπτες. Οι δράσεις αυτές ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους για την ανακύκλωση και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.»

Η 4η Γιορτή Ανακύκλωσης αναμένεται να προσφέρει διασκέδαση, ενημέρωση και, πάνω απ’ όλα, ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον, αλλά και για τον μικρό Γιάννη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.