Ο Δήμαρχος Αγρινίου Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR).

Η θέση αυτή αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για τον ίδιο και τον ρόλο της ελληνικής αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το CEMR είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός που εκπροσωπεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στην Ευρώπη, αποτελούμενο από 60 αυτοδιοικητικές ενώσεις από 42 χώρες. Επιπλέον, είναι το ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Δήμων και Περιφερειών (UCLG), δίνοντας του μια παγκόσμια διάσταση και ενισχύοντας τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στις διεθνείς συζητήσεις.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε την τιμή του για τον θεσμικό ρόλο που του ανατέθηκε, σημειώνοντας πως στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη διεκδίκηση όσων αξίζει η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη. Όπως τόνισε: «Με δυνατή φωνή και σύγχρονο λόγο παίρνουμε μέρος στη συζήτηση για ισχυρούς, αυτόνομους δήμους. Άλλωστε, δεν μπορεί να υπάρξει εθνική, χωρίς περιφερειακή ανάπτυξη».

Το CEMR επικεντρώνεται στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών δήμων και περιφερειών, με προτεραιότητες τη διακυβέρνηση, το περιβάλλον, το κλίμα, την ενέργεια, καθώς και την οικονομική και κοινωνική συνοχή. Με τη συμμετοχή του κ. Παπαναστασίου στη θέση του Αντιπροέδρου, η ελληνική αυτοδιοίκηση ενισχύει τη φωνή της και την επιρροή της στις ευρωπαϊκές διαδικασίες, προωθώντας τις ανάγκες και τα συμφέροντα των τοπικών κοινοτήτων σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.