Ένα Ταξίδι στις Γεύσεις της Πατρίδας μας στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Κοκτέιλ και ελληνική παράδοση: Ένα Ταξίδι στις Γεύσεις της Πατρίδας μας».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο περίπτερο του Δήμου, απέναντι από τον εμβληματικό Πύργο του ΟΤΕ, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την τέχνη των κοκτέιλ.

Συνδυάζοντας την Παράδοση με τη Σύγχρονη Mixology

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την πλούσια παράδοση των ελληνικών ποτών, συνδυάζοντας το κρασί και το τσίπουρο με φρέσκα, εποχιακά υλικά και σύγχρονες τεχνικές δημιουργίας κοκτέιλ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική γαστρονομική παράδοση, προσφέροντας μια νέα οπτική στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν τα παραδοσιακά υλικά.

Σημαντική Συμμετοχή Επαγγελματιών του Χώρου

Το μπαρ της εκδήλωσης, που θα φιλοξενηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την εταιρεία Vantage, θα αποτελέσει την «καρδιά» της βραδιάς. Εκεί, ο executive bartender Ιωάννης Λεπίδας, εκπαιδευτής του τομέα Τουρισμού της Σχολής Δέλτα 360ο, μαζί με τους σπουδαστές του, θα αποκαλύψουν τα μυστικά της mixology στους παρευρισκόμενους. Μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών παρουσιάσεων και επιδείξεων, οι επισκέπτες θα μυηθούν στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πρωτότυπων και δημιουργικών κοκτέιλ.

Παραδοσιακά Υλικά και Καινοτόμες Συνταγές

Η γαστρονομική εκδήλωση δεν θα επικεντρωθεί μόνο στα κοκτέιλ, αλλά και στα εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά υλικά που χρησιμοποιούνται. Το οινοποιείο Κεχρής και το αποστακτήριο Δοροδούλη προσφέρουν τα κρασιά και τα αποστάγματα τσίπουρου που θα αποτελέσουν τη βάση για τις δημιουργίες. Παράλληλα, τα φρέσκα μυρωδικά, τα δροσερά φρούτα και τα φρέσκα εσπεριδοειδή, χορηγία της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, θα δώσουν έναν αέρα φρεσκάδας στις συνταγές, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Μια Πρωτοβουλία που Υποστηρίζει τον Τουρισμό και την Παράδοση

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού. Μέσα από την προβολή των ελληνικών προϊόντων και την προώθηση της τοπικής παράδοσης, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γαστρονομικής κουλτούρας.

Το «Ταξίδι στις Γεύσεις της Πατρίδας μας» αποτελεί μια εκδήλωση που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική, προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία μέσα από το πρίσμα της τέχνης των κοκτέιλ. Μέσα από αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους τρόπους απόλαυσης των παραδοσιακών ελληνικών ποτών, φέρνοντας τον πολιτισμό της χώρας στο επίκεντρο της σύγχρονης διασκέδασης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.