Τι γυρεύει ένα κινέζικο drone στον ελληνικό στρατό

Τι είδους drone ενθουσίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι σύντομα θα έχουμε και άλλα ωσάν αυτό στον ελληνικό στρατό.

Ήταν η στιγμή που μπροστά στο περίπτερο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην ΔΕΘ ένα drone βρισκόταν σε λειτουργία και ένας στρατιώτης σε στάση προσοχής εξηγούσε τις δυνατότητες του αεροχήματος, μπροστά στον Πρωθυπουργό.

Ο ενθουσιασμός Μητσοτάκη

Όπως φάνηκε και στο πλάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενθουσιάστηκε με το drone και είπε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι σύντομα θα έχουμε και άλλα ωσάν αυτό. Τι είδους όμως drone ήταν αυτό; αναρωτιέται ο ΒΗΜΑτοδότης. Πάντως δεν είναι ελληνικό, όπως ειπώθηκε, ούτε κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια.

Οι προδιαγραφές του κινεζικού drone

Είναι κινεζικής κατασκευής και προελεύσεως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληθώρα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με καταγραφή και ανίχνευση. Διαθέτει κάμερα 48 MegaPixels για λήψη φωτογραφιών και μπορεί να βιντεοσκοπήσει με μέγιστη ανάλυση 1080p 30fps σε συνθήκες ημέρας και νύχτας. Περιλαμβάνει χειριστήριο για τον έλεγχο της λειτουργίας του και είναι συμβατό με smartphone και tablet.

Οι λειτουργίες που ξεχωρίζουν

Από τις λειτουργίες του, μάς ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης, ξεχωρίζουν το GPS Positioning, το οποίο παρέχει με ακρίβεια τις συντεταγμένες του drone και το Return to Home, ώστε να γυρνάει αυτόματα με ένα κουμπί στο σημείο απογείωσης. Η μέγιστη εμβέλειά του φτάνει τα 7 χιλιόμετρα, ο χρόνος πτήσης του έως τα 41 λεπτά ενώ διαθέτει και υποδοχή κάρτας μνήμης για την αποθήκευση βίντεο και φωτογραφιών. Αποτελεί εν γένη μια καινοτόμο λύση που συνδυάζει ικανότητα μεταφοράς σημαντικού ωφέλιμου φορτίου, φορητότητα – αναδιπλούμενη συσκευασία και δυνατότητα εκτόξευσης από Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο Όχημα Αναγνώρισης M1117.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.