ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική Γραμματεία: Προς 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο

Ποιες οι προτάσεις που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας - Τι είπε ο Παύλος Πολάκης πριν από τη συνεδρίαση - Οι τελευταίες πληροφορίες για Κασσελάκη.

Όπως όλα δείχνουν, υπερισχύει εντός της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφούσα τάση εντός του οργάνου έχει προτείνει να διεξαχθεί το έκτακτο Συνέδριο από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου, με ταυτόχρονη κατάθεση υποψηφιοτήτων, κι αμέσως μετά να ακολουθήσει η προεκλογική περίοδος των διεκδικητών.

Πολάκης: Ελπίζω να μην ισχύουν τα σενάρια για κόμμα Κασσελάκη

Βέβαια, προτού εισέλθει στο κτήριο για τη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου ο Παύλος Πολάκης είχε διαμηνύσει, κατά τη δική του άποψη, πως η διαδικασία θα πρέπει να τρέξει «όσο το δυνατόν γρηγορότερα», διότι «το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει με την έκφραση της γνώμης των μελών και όλου του κόσμου που θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου».

Οριοθετώντας χρονικά το πλαίσιο των εκλογών, επεσήμανε πως «το αργότερο που πρέπει να γίνουν είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου». Όπως εξήγησε «δεν έχουμε περιθώριο να πάμε παραπέρα. Το παραπέρα σημαίνει κατάσταση παραλυτική».

Κατά τον βουλευτή Χανίων «πρώτο καθήκον πλέον είναι να οργανώσουμε την πάλη για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε πως η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοικτή για τον Στέφανο Κασσελάκη, παρόλο που άκουσε κι ο ίδιος ότι «κυκλοφορούν σενάρια πως περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα». Είναι κάτι που ευχήθηκε να μην ισχύει.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω» αποκρίθηκε για το μέλλον του πρώην προέδρου, επαναλαμβάνοντας από την πλευρά του πως αυτός έχει δεσμευτεί να παραμείνει στο κόμμα, ζητώντας τόσο από τον άνθρωπο που στήριξε στο ξεκίνημα όσο κι από τους υπόλοιπους συντρόφους που θα ενδιαφερθούν για τη διεκδίκηση της προεδρίας να δεσμευτούν πως θα πράξουν το ίδιο.

Την ίδια ώρα έμπαιναν προσέρχονταν κι όλα τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, «κασσελλακικοί» και μη.

Στις Σπέτσες ο Κασσελάκης

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε από την Αθήνα κι εγκαταστάθηκε προς το παρόν στην εξοχική κατοικία του, στις Σπέτσες, προκειμένου πάνω απ’ όλα να ηρεμήσει απ’ όλα όσα προηγήθηκαν. Καθαρίζοντας το μυαλό του θα έχει και τη δυνατότητα να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις του. Μαζί του είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μάκμπεθ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η εισήγηση που δέχεται από συνεργάτες του είναι να κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ν’ ανακτήσει την προεδρία με άκρως συγκρουσιακό αφήγημα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.