Νέα ανάρτηση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok, με αφορμή τη λειτουργία των σχολείων.

Απευθυνόμενος στους μαθητές που θα ξεκινήσουν τα σχολεία από την Τετάρτη, τους επισημαίνει με χιούμορ τις 10 αλλαγές που θα τις διαπιστώσουν… πριν κυκλοφορήσει το παχνίδι GT6.

@kyriakosmitsotakis_♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρώτη αλλαγή είναι ότι φέτος η χρονιά ξεκινάει με 10.000 παραπάνω μόνιμο διδακτικό προσωπικό και 20.000 αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη.

Δεύτερη αλλαγή είναι η δημιουργία των αυτόνομων τάξεων στις ακριτικές περιοχές. Πολύ μικρά νησιά αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα.

Τρίτη αλλαγή, το μάθημα θα γίνεται με τους 40.000 διαδραστικούς πίνακες που θα εγκατασταθούν ως το τέλος του 2024 σε όλες τις τάξεις από την Πέμπτη Δημοτικού εως την Τρίτη Λυκείου.

Τέταρτη αλλαγή, οι γονείς μέσα από την εφαρμογή eparents θα μπορούν να παρακολουθούν βαθμούς και απουσίες. «Σόρρυ παιδιά», λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Πέμπτη αλλαγή, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που υποχρεώνει τους γονείς να αποκαταστήσουν από την τσέπη τους τη ζημιά που θα προκαλέσει ο μαθητής.

Έκτη αλλαγή, η εκκίνηση των δράσεων του ενεργού πολίτη για την ενδοσχολική βία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία.

Έβδομη αλλαγή, το ψηφιακό φροντιστήριο για 120,000 μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Όγδοη αλλαγή, η ατομική συμβουλευτική στους μαθητές της Α’ Λυκείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Ένατη αλλαγή, η έμφαση στην πληροφορική και η επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων στο Γυμνάσιο.

Δέκατη αλλαγή, είναι «το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου το κινητό στην τσάντα».