Ελαφριά και πεντανόστιμη μους σοκολάτας
Ένα κλασικό γλυκό που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της σοκολάτας τώρα μπορείτε να το φτιάξετε σε μια πιο ελαφριά εκδοχή του και να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας έχετε όρεξη για κάτι γλυκό.
Ένα κλασικό γλυκό που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της σοκολάτας τώρα μπορείτε να το φτιάξετε σε μια πιο ελαφριά εκδοχή του και να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας έχετε όρεξη για κάτι γλυκό.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
120λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 120 γρ. κουβερτούρα 55-60% κακάο
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 60 ml γάλα
- 60 γρ. μέλι
- Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή λίγα φρούτα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε ένα λεπτό να πάρει θερμοκρασία η σοκολάτα και να αρχίσει να λιώνει και έπειτα ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι στο κέντρο κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά σε μια λεία σάλτσα σοκολάτας.
Προσθέτουμε το μέλι στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ενσωματώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού σε δύο δόσεις στη σάλτσα σοκολάτας ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη σοκολατένια κρέμα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια. Αν θέλουμε πιο πλούσιο αποτέλεσμα, κάνουμε στρώσεις με μπισκότο της αρεσκείας μας.
Διακοσμούμε με λίγο τριμμένο φιστίκι ή φρούτα και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Μικρά Μυστικά
Για πιο ολοκληρωμένο και γευστικό αποτέλεσμα αφήστε την και περισσότερη ώρα στο ψυγείο προκειμένου να σταθεροποιηθεί πλήρως και να δέσει.