Μετά την πρεμιέρα του ισχυρότερου ID.3 GTX, η γερμανική φίρμα αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ειδική έκδοση εμπνευσμένη από το παρελθόν και τη δεύτερη γενιά του Golf το οποίο τη δεκαετία του ’90 είχε αποκτήσει μια παραλλαγή ονόματι Fire+Ice.

Η νέα ειδική έκδοση του ID.3 GTX υιοθετεί ακριβώς την ίδια ονομασία και μια σειρά από αισθητικά χαρακτηριστικά που προέκυψαν σε συνεργασία με την βαυαρική φίρμα αθλητικά ειδών Bogner. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η μωβ απόχρωση του εξωτερικού η οποία αποτελείται από τριπλή στρώση χρώματος που δίνει αυτό το γεωμετρικό και ιριδίζον οπτικό αποτέλεσμα που η VW αποκαλεί Electric Violet.

Όταν το φως αντανακλά στα γεωμετρικά μοτίβα αυτά μπορούν να μεταβάλλουν την απόχρωσή τους από μαύρο έως σκούρο μπλε και μωβ. Την εικόνα συμπληρώνει μια κόκκινη γραμμή που ακολουθεί την γραμμή οροφής τονίζοντας ακόμα περισσότερο το προφίλ του αυτοκινήτου καθώς και τροχοί 21 ιντσών με ανοδιωμένο φινίρισμα σε μπλε απόχρωση. Παράλληλα η έκδοση διαθέτει λογότυπο Fire+Ice στην δεύτερη κολώνα αντίστοιχης αισθητικής με αυτό της ομώνυμης έκδοσης του Golf τη δεκαετία του ’90.

Αντιστοίχως στο εσωτερικό υιοθετεί μια ενδιαφέρουσα διχρωμία κόκκινου μπλε που συμβολίζουν την φωτιά και τον πάγο σε συνδυασμό με ορισμένες λεπτομέρειες όπως το πεντάλ γκαζιού από χάλυβα και η διαφορετική σχεδίαση του πεντάλ φρένου, αποκλειστικά για την έκδοση.

Ως υπενθύμιση και το Fire+Ice εφοδιάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα των 326 ίππων –το ισχυρότερο μοτέρ που έχει στη διάθεσή της η VW-  ο οποίος του εξασφαλίζει την ικανότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Aυτό τροφοδοτείται από μπαταρία 79 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 600 χλμ. και αναπληρώνει την ενέργειά της με ισχύ έως 185 kW, μειώνοντας τον χρόνο της διαδικασίας φόρτισης σε περίπου 26 λεπτά.