5 το πρωί: Σε τελική ευθεία για τις εκλογές του ΠαΣοΚ – Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η διαδικασία κατάθεσης υπογραφών στην ΕΔΕΚΑΠ από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠαΣοΚ, την ίδια στιγμή που η ακραία πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί το κόμμα σε αχαρτογράφητα νερά.

1

Η μάχη των υπογραφών στο ΠαΣοΚ

  • Η διαδικασία: Η κατάθεση των υπογραφών από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠαΣοΚ στην ΕΔΕΚΑΠ ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 20:30 και τυπικά στις 21:00. Πρώτος κατέθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης και ακολούθησαν η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας και τέλος ο νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
  • Οι υπογραφές: Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 χιλιάδες υπογραφές, ο Μιχάλης Κατρίνης 14.001, η Νάντια Γιαννακοπούλου 8.286, ο Παύλος Γερουλάνος 7.962 και η Άννα Διαμαντοπούλου 7.000. Από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα τονίζεται πως έχουν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης και ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
  • Τι ακολουθεί: Η επικύρωση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από την ΕΔΕΚΑΠ την Τρίτη, ενώ επόμενος κρίσιμος σταθμός είναι η κεντρική επιτροπή της Κυριακής, όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων προέδρων του ΠαΣοΚ.
2

Στο σημείο μηδέν ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Μάζεψε τα πράγματά του ο Κασσελάκης: Οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται με τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου να αδειάζει. Ο Στέφανος Κασσελάκης μάζεψε τα πράγματά του από το προεδρικό γραφείο.
  • Αποχωρούν οι συνεργάτες του: Ο Μανώλης Καπνισάκης μάζεψε τα πράγματά του και αποχώρησε ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο παραιτήσεις άμεσων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτές του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου Μπάμπη Παπαδάκη, όπως και της διευθύντριας του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ευγενίας Κουντούρη.
  • Ποιοι θα είναι υποψήφιοι: Πλέον το ερώτημα είναι ποιοι θα διεκδικήσουν την προεδρία. Μετά τους Παύλο Πολάκη και Νίκο Φαραντούρη, παρών στην κούρσα διαδοχής δηλώνει και ο Απόστολος Γκλέτσος. Συζήτηση υπάρχει και για τον πρόεδρο της Κ.Ο. Νίκο Παππά, ενώ στο κάδρο βρίσκονται ο Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη, χωρίς να έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η κακοκαιρία ATENA επελαύνει

4

Έρχονται 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 νέες μειώσεις φόρων

  • Νέα μέτρα: Μόνιμες αυξήσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στοχευμένες αυξήσεις στα επιδόματα, έκτακτες παροχές σε συνταξιούχους, ελαφρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και πολλές άλλες παρεμβάσεις περιλαμβάνονται στη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Στην εξειδίκευση των μέτρων προχώρησαν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και οι Υφυπουργοί κκ. Χρίστος Δήμας και Θάνος Πετραλιάς το πρωί της Δευτέρας.
  • Οι μειώσεις φόρων: Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη μείωση 1% των ασφαλιστικών εισφορών, στην κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στην απαλλαγή φόρου για κενά ακίνητα που ενοικιαστούν και στη μονιμοποίηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Οι αυξήσεις αποδοχών: Όσον αφορά τις αυξήσεις αποδοχών ο υπουργός οικονομίας μίλησε για νέα αύξηση των συντάξεων από 1/1/2025, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100 – 200 ευρώ για τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, οριζόντια αύξηση μισθολογίου δημοσίου τομέα καθώς και για ενίσχυση δικαιούχων επιδομάτων.
5

Ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες η Κέιτ Μίντλετον

  • Τέλος οι χημειοθεραπείες: Με βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να περνά τις διακοπές της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα τρία παιδιά τους, η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο της προληπτικής χημειοθεραπείας, στην οποία υποβαλλόταν εδώ και αρκετούς μήνες.
  • Η επιστροφή: Η ίδια αναφέρει πως πλέον προτεραιότητά της είναι να παραμείνει απαλλαγμένη από τον καρκίνο, ενώ η πορεία προς την πλήρη ανάρρωση είναι μακρά. Ωστόσο, ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά της και να αναλάβει περισσότερες δημόσιες υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες.
  • Η αποκάλυψη: Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο μέσω επίσημου βίντεο η πριγκίπισσα επιβεβαίωσε ότι είχαν βρεθεί προκαρκινικά κύτταρα μετά από εγχείρηση στην κοιλιά και ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία. Από τότε, έχει πραγματοποιήσει πολύ συγκεκριμένες δημόσιες εμφανίσεις.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.